Nincs ideje bogarászni a könyveket? On-line jogi tanács, gyors ügyvédi tipp, ügyvédi tanács kell Önnek? Mert kár érheti Önt? Tőlünk mások is kérdeznek!

Felmondhatom a szerződést?

Képviselnének az alapítvány ügyeiben?

 

Hogyan tegyem ki a nemfizető bérlőt a lakásból?


Nem fizet a tulajdonos a társasházban? Mit tegyek? 

 

On-line jogi tanácsot kérek!

 


Gyorsan döntök! Máris kérdezek. 
 
 Inkább kíváncsiskodnék még, nézelődnék kicsit. Beleolvasok  az irodához beküldött kérdésekbe, miről szoktak itt kérdezni: 
 

Kedves Dr. Németh Gabriella, lenne pár kérdésem a lakás adásvétellel kapcsolatban

"Mi a helyzet, ha az eladó nem szerzi be az energetikai tanúsítványt, ezt ellenőrzi valaki, és miért van rá szükség? Mi lehet az oka, hogy nem szeretné a tanúsítványt szerezni?
Az adásvételi szerződés az ingatlan nyilvántartásnál való bejelentése után miért van szükség/lehetőség 6 hónapos felfüggesztésre
Miután a lakás teljes ára ki van fizetve, előfordulhat-e, hogy az eladó nem ad erre nyilatkozatot/engedélyt, és a vevő tulajdon jogát nem tudjak bejegyezni? A kedves válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: (2013. március)"

 
 

Tisztelt Hölgyem/Uram! Bérleti szerződés miatt kérdeznék:

"Az interneten találtam meg az elérhetőségét és a következő dologban szeretném a tanácsát kérni: 2010.(hó.nap)-ján határozott időre szóló bérleti szerződést kötöttünk egy berendezésre ügyfelünkkel: „Jelen bérleti szerződés határozott időtartamra szól, amely 2010.....-jén lép hatályba és a szerződés tárgyát képező berendezésnek a Bérlő által jelzett esetleges igényen alapuló megvásárlásával, illetve a jelen szerződés egyéb okú megszűnésével vagy megszüntetésével veszti hatályát...

 

A kérdésem ezzel kapcsolatban az lenne, hogy a bérlő felmondhatja-e és ha igen, mire való hivatkozással és milyen határidővel a határozott időre szóló bérleti szerződést."

Hasonló kérdésem van, én is kérdezek itt.

 

 


 

Tisztelt Ügyvéd Úr!

"Válaszát szeretném kérni a következőben: Ez évben örököltem a testvéremtől, egy 2.300.000 Ft. értékű ingatlant. Most eltudnám adni több mint 3.000.000 Ft. értékben. Ezután így nekem mennyi adót kellene fizetnem? A házon átalakítás, felújítás nem történt, úgy van ahogy megörököltem. És, ha ugyanannyi értékben adom el, mint amennyire értékelve van, ha jól tudom, akkor nem kell adózni? Válaszát előre is köszönöm!"

 

Válaszunk ez volt röviden: Kedves Hölgyem, igen, jól tudja, ha ugyanazon az áron adja el amennyiért szerezte az ingatlant, akkor nem  keletkezik bevétel és nincs mit adózni. Az egyéb esetekre nézve pedig a Személyi jövedelemadó törvényt keresse az interneten és  hívja az adóhatóság ügyfélszolgálatát vagy könyvelőjét. Sok sikert kívánunk, köszönjük kérdését."

 

Tisztelt Ügyvédnő! Kft-m van, mit tegyek:

"A kérdésem a következő. Egyszemélyes Kft-nél a veszteséges eredmények miatt a saját tőke minuszos lett. Mivel tagi kölcsön van a Kft-nél, ezért lehet-e, hogy ez a tagi kölcsön át lenne téve lekötött tartalékba? Igy a saját tőke újra pozitiv lenne.

 

Ehhez milyen iratokat kell elkészíteni, illetve hogy ezt ügyvéddel ellenjegyeztetni kell-e?"

 

 

Miért kérdezzen meg szakértőket is a saját ügyében?
√  MERT: Sosem árt egy külső, független nézőpont...
 
√  MERT: A pénzügyi és jogi buktatókat nehéz előre tervezni...
 
MERT: A kártérítés, a perköltség mindig többe kerül mint a tanácsadói honorárium...
 
√  MERT: ha nem szakértőktől kérdez, akkor téves információk alapján járhat el a saját ügyében...
 
√  KÉRDEZZEN, AZ ÜGYVÉD VÁLASZOL.
 HItelesen, közérthetően, alaposan, hatékonyan:

√  ITT kérdezzen! (Klikkeljen ide.)

Kedves dr.Haraszti Zsuzsanna! Alapítványt alapítok, kérdeznék:

"Alapítvány esetében milyen számlát kell majd nyitni? Mekkora legyen az a vagyon, amivel megalapítjuk az alapítványt? Ingatlanra lehet-e alapítványt alapítani? Milyen közérdekű célokból lehet választani? Ha az alapító jogi személy, annak a tulajdonosa lehet-e kuratóriumi tag? Elvált házastársak esetén, ha az egyik az alapító, a másik lehet-e kuratóriumi tag? Az alapítvány foglalkoztathat-e fő- vagy mellékállasú munkavállalót? A kuratórium képviselője lehet-e alkalmazotti munkaviszonyban az alapítványnál?"

 

 

Tisztelt Ügyvédek! Alapítványi kérdésem van:

"10 éve élek külföldön, most alakítottam egy a közhasznú alapítványt Magyarországon és a következő hetekben delegálom még továbbiakban Angliába, Írországba, Portugáliába, Spanyolországba is.

 
Kérdésem annyi lenne, hogy van-e lehetőség arra, hogy jogi képviseletet biztosítsanak részünkre Magyarországon?"

 

Alapítvánnyal kapcsolatosan tovább olvasok itt.

 

 

 

Tisztelt Cím!

"A PK 4. számában olvasható: a sajátjakénti birtoklás lényege annak véglegessége (....)másrészt viszont a birtokló szubjektív tudata-hogy a birtoklást kívülálló személy (akár a dolog tulajdonosa) jogszerűen nem szakíthatja meg.Ez ellentmond a Ptk 124,§ első részével.Ha én ismerem a törvényt akkor ezek szerint nem tekinthetem véglegesnek a birtoklásomat!
 
Hogy lehet feloldani ezt az ellentmondást? A polgári kollégium itt tévedett nem?"

 


Ingatlan ügyemben kérdeznék. Küldöm a kérdést.

 

 

Tisztelt Ügyvédnő!

"Azzal a kérdéssel fordulok Önhöz, hogy társasházi \"behajtás\" terén tudna Ön nekünk segíteni ill. foglalkozik-e ilyen területtel? Vagy ha Ön nem is, de tudna-e esetleg ajánlani valakit? Ugyanis a mi társasházunkban lassan olyan mértékű a lakók tartozása, hogy a fenntartási költséget sem fedezi a még fizető lakók befizetései. Több jogerős fizetési meghagyással is rendelkezünk, meg már átadtuk végrehajtásra is az ügyet, de ettől függetlenül a tartozások csak egyre növekednek.
 
Mi ilyenkor a teendő? Mert nem tudni, hogy akkor most a végrehajtó nem végzi rendesen a munkáját, vagy netán más oka van annak, hogy behajthatatlanok a tartozások?"
 

 

Miért kérdezzen meg szakértőket is a saját ügyében?
√  MERT: Sosem árt egy külső, független nézőpont...
 
√  MERT: A pénzügyi és jogi buktatókat nehéz előre tervezni...
 
MERT: A kártérítés, a perköltség mindig többe kerül mint a tanácsadói honorárium...
 
√  MERT: ha nem szakértőktől kérdez, akkor téves információk alapján járhat el a saját ügyében...
 
√  KÉRDEZZEN, AZ ÜGYVÉD VÁLASZOL.
 HItelesen, közérthetően, alaposan, hatékonyan:

√  ITT kérdezzen! (Klikkeljen ide.) 

 

Kérdezzen és válasszon ügyvédet! Vigyázzon! Válaszolunk!

ITT kérdezzen.

Úgy érzem, biztonságban vagyok. Hogyan maradhatnék az Önök közelében? 

 

Élvezze  azonnali ügyvédi tippjeinket, ötleteinket, cégvezetőknek és ingatlan tulajdonos magánszemélyeknek javasolt ügyvédi praktikáinkat, és legyen Ön is az e- Jogi Navigátor(R) olvasója.

√  Itt kérem a díjmentes Jogi Navigátor(R)-t.

 

Tisztelt Cím!

"Egy társasház közös képviselőjeként fordulok Önökhöz. Házunkban 4 légudvar van, 3-at a tulajdonosok beépítettek, használják, viszont egy negyedikhez csak a tulajdonos lakásán keresztül lehetne bejutni. A tulajdonos azt mondta, eddig ő takarította, most csinálja már a ház.
Tele volt sok éves szeméttel stb, felszedettem, elszállíttattam, de a tulajdonosok azt mondják ők ezt nem finanszírozzák, fizessen a tulajdonos. Tényleg így van? Kérdésem, hogy kinek a feladata, illetve költsége a légudvar takarítása."

 

Társasházi kérdésem van, kérem segítsenek. 

Jó napot! 

"Fél éve külföldön dolgozom, élek. A bp-i lakásomat kölcsön adtam, hogy vigyázzanak addig rá. A közüzemi órákat a lakó nevére átírattam, a számlák is a nevére jöttek. Most jöttem haza látogatóba és a lakó levélben közölte, hogy ő elköltözött. Kerestem új lakót, akivel mentem átíratni a közüz. órákat, ahol közöltök, hogy van egy csomó kifizetetlen számla, először rendezzem. Kértem, hogy nem én tartozom én lakástulajdonos vagyok, az órák át vannak íratva. Nem tudtam elrendezni a dolgot.
 
Kérdésem: írásos bizonyítékom van, hogy az órákat átírattam, nem én használtam, még is nekem kell rendezni a számlákat? Ha igen, akkor mire való ez a tortúra, hogy át van íratva, hisz ez volt a biztosíték, hogy adjam így újra kölcsön?"

Bérleti szerződéses vitám van. Kérdezek itt Önöktől.

 

 

 

Üdvözlöm, Közös képviselő vagyok.

A TÁRSASAHÁZ egyik tulajdonosa már néhány százezer forinttal tartozik. Többszöri felszólításomra, sem hajlandó fizetni. Kérem segítségüket, hogyan kell elindítani a fizetési meghagyást? Elindíthatom én, vagy ügyvédhez kell fordulni?

 


Kérdezzen Ön is, és válasszon ügyvédet! Vigyázzon! Válaszolunk!

ITT kérdezzen.

Most épp nincs kérdésem, de nagyon tetszik a honlap. Biztonságban vagyok. Hogyan maradhatnék az Önök közelében

 

Legyen Ön is a hiteles és közérthető Jogi Navigátor(R) olvasója. Hogy az micsoda? Egy egyszerű lehetőség arra, hogy Ön havi rendszerességgel követhesse tevékenységünket, akkor is, ha nincs kérdése, de hasznos dolgokról szívesen olvasgatna mindig közérthető stílusban (és még ügyvédi tippeket és trükköket is kapna...).

ITT megnézem, mi az az e-Jogi Navigátor(R)!

 

Részlet Ügyvédi Hitvallásunkból:

"Célunk: hogy segítségünkkel a jog ne csak egy szakzsargontól hemzsegő távoli és idegen szakmai világ legyen azoknak, akikről szól, hanem mindenkinek megmutassuk, hogy a jog a saját életéhez szükséges mindazon szabályok rendszere, amely a támogató ügyvédi munka igénybe vételével segít a tulajdonos, a cég, a család számára legmegnyugtatóbb és legbiztonságosabb magánéleti és üzleti megoldások tervezésében és konkrét kialakításában...." (teljes hitvallásunk ezen az oldalon olvasható)

Ez a weboldal a dr.Németh & dr.Haraszti Ügyvédi Iroda (H-1126 Budapest, Böszörményi út 13-15.) szellemi terméke. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, oldalanként 300 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh & dr.Haraszti Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről.
A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight