|

Főoldal > INGATLAN SZERZŐDÉSEK > 7 tipp Ingatlan Adásvételhez


 Már lakáseladást vagy vásárlást tervez, de még nem akar ügyvédre költeni? Akkor Önnek írtuk 7 Azonnali Ügyvédi Jó Tanácsunkat, az Ön Sikeres Ingatlan Adásvételi Szerződésének tervezéséhez...

Íme 7  azonnal alkalmazható ügyvédi tippünk az ingatlan adásvételhez.

 

Ha pedig a szerződéskötés következik, keresse nyugodtan tapasztalt szakértőinket.

 

...és egyszerűen csak élvezze a Tulajdonjog Bejegyzési Garanciánk nyújtotta Jogi Biztonságot.

 


1-2. Ügyvédi Jó Tanácsunk a sikeres ingatlan adásvételi szerződéshez: 

1.)  Az Ingatlan pontos adatait, azaz a Tulajdoni lap tartalmát mindig precízen rögzítsék a szerződés első pontjában, mert ennek hiánya miatt akár meg is hiúsulhat a tulajdonjog átírása az eladóról a vevőre. Vagy nem is azt az ingatlant vesszük meg papíron, amit akartunk?

2.)  Az Eladó(k) és a Vevő(k) adatait mindig az érvényes hatósági igazolványok tartalmazzák, hiszen hibás adóazonosítójel vagy hibás lakcím feltüntetése a Földhivatali vagy Illetékhivatali levelezésben hibalehetőséget rejt.  Senki nem szeretné, ha sosem kapná meg a tulajdonjogát bejegyző határozatát, ugye? 

 Lakásvásárlást tervez? Tanácstalan? Hívjon, segítünk.  Tel.: 06/1/ 225 3041 - munkaidőben

vagy írjon most: KLIKKELJEN IDE A KAPCSOLATHOZ.

 

3-4. Ügyvédi Jó Tanácsunk az ingatlan adásvételi szerződéshez: 

3. ) A Foglalót, a Vételárat és ezek pontos Fizetési feltételeit mindig hibátlanul kell meghatározni.  Ha ugyanis a határidőket vagy az egyes vételár részleteket rosszul írják az Ön szerződésébe, pénzügyi galibát okozhat saját magának. Ez elég nagy luxus, nem?

4.) Mi van, ha késik a Vevő a vételárral? A fizetési késedelem szankcióit is mindig gondolja végig, még az aláírás előtt. Ne fossza meg magát sem a késedelmi kamattól sem kötbértől!  Ezzel is csak a szerződésszerű teljesítést segíti majd elő. (A jogilag érvényesíthető kikötésekhez csak nagy tapasztalattal rendelkező ingatlanos ügyvéddel dolgoztasson, különben a papíron jó megfogalmazás sehogy sem lesz valójában gyorsan érvényesíthető.)

 

 Tel: 06/1/ 225 3041 - munkaidőben

5-6. Ügyvédi Jó Tanácsunk a sikeres ingatlan adásvételi szerződéshez: 

5.) Bankhiteles fizetésnél állapodjon meg abban is, hogy mi legyen, ha a vevő mégsem kapja meg a hitelt, vagy csak később kapja meg a tervezettnél. Mi általában a fizetési határidőre vonatkozó írásbeli szerződésmódosítási kötelezettséget vagy elállási jogot, és a késedelmi kötbérfizetést javasoljuk. Ugye így biztonságosabb?

6.) A Tulajdonjog átírásának napja és feltételei a legfontosabb szerződéses rendelkezés a lakásszerződésekben. Csak akkor adja oda a tulajdonjogot a vevőnek, ha a teljes vételárat kifizette! Részletfizetésnél mindenképpen alkalmazzon ügyvédi letétet az előre aláírt tulajdonjogi nyilatkozat kiadásához. Ez a vevőnek és az eladónak is maximális biztonságot nyújt majd, ha a letétkezelő ügyvéd megbízható.

 vagy írjon most: KLIKKELJEN IDE A KAPCSOLATHOZ.

 

A 7. Ügyvédi Jó Tanácsunk a sikeres ingatlan adásvételi szerződéshez:

7.) A Birtokbaadás napja akár el is térhet a tulajdonjog átadásának napjától. A mérőórák leolvasásáról mindig vegyenek fel egy rövid írásbeli jegyzőkönyvet,  amelyben nemcsak a kulcsok átadásáról, de akár a Társasházi alapító okirat átvételéről is nyilatkozzanak majd. És ne feledkezzen meg a birtokban okozott károk megtérítéséről sem, ha előbb költözhet be a vevő, mint ahogyan a teljes vételárat megfizette az eladónak! Ez nagyon fontos. Védje nagy értékű vagyoná!

 

 Tel: 06/1/ 225 3041 - munkaidőben

További 6 lehetséges téma újabb Ügyvédi Jó Tanácsokhoz, ami hely hiánya miatt most kimaradt...

A fenti 7 Jó Tanácsunk csak a legfontosabb hibalehetőségekre nyújt védelmet.

 

És nem beszéltünk még...

...a szavatossági kérdésekről, a bírósági kikötésekről, a beépített bútorzat sorsáról, a garázsra vonatkozó külön rendelkezésekről, a telekvásárlás specifikumairól vagy éppen a bejegyzendő haszonélvezeti vagy szolgalmi jogokról sem...

 

Van kérdése? Segítünk Önnek ingatlan adásvételi szerződésének előkészítésében:

 Hívjon: Tel: 06/1/ 225 3041 - munkaidőben

 

vagy írjon most: KLIKKELJEN IDE A KAPCSOLATHOZ.

 "Küldetésünk: hogy a XXI. század felgyorsult jogi kihívásai közepette is csakis hatékony, megnyugtatóan biztonságos, megértő, és a céget, a családot erősítő ügyvédi megoldásokat adjunk a hozzánk fordulók számára." (Részlet Ügyvédi Hitvallásunkból.)

 


FIGYELEM!

A honlap tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!FIGYELEM!  

A honlap tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek praxisa szünetel. FIGYELEM!

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!


Ez a weboldal a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda szellemi terméke, és a 'drnemethlaw.hu since 1996' logó valamint a 'Jogi Navigátor' elnevezés irodánk védjegyoltalma alatt áll. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és bármilyen egyéb (nyomtatott anyagok, vagy előadások) felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként (másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg változatlan átvétele) 800 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. A jogosulatlan védjegybitorlásért alkalmanként 1500 euró kötbért érvényesítünk. A másolással a védjegybitorlással, bármilyen jogosulatlan átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat, és amelynek költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználóra hárítjuk.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight