|

Főoldal > > Alapítvány - Hogyan kezdje?


 Hogyan kezdje az alapítvány alapítását? Mit kérdezzen a személyes megbeszélésen? Hogyan működjön együtt saját ügyvédjével ?

Az alapítvány alapításának tudnivalóit már ezek szerint Ön alaposan végig olvasta.

 

Engedje meg ezért , hogy az alábbiakban további konkrét javaslatot tegyünk Önnek arra vonatkozóan, hogy ténylegesen hogyan is kezdjen bele a teendőkbe és mik a hibátlan alapítás sikerének zálogai, szerintünk.

 

HIHETETLEN, DE: az alapítás folyamatának végén Ön megérzi majd, hogy Önnek saját ügyvédje lett, aki a jövőben is segít majd a mindennapokban eligazodni a pénzügyi és jogi információk rengetegében.

 

 


 

1. Kezdjünk bele!

Nyugodtan telefonáljon kollégánknak előzetes informálódás céljából, ha további kérdései vannak, és írásban már felvette vele a kapcsolatot, de sose feledje:

 

MINDIG csak úgy tegye le a telefont az ügyvéddel, hogy megállapodott a személyes találkozó időpontjában is. Így ugyanis

 

   - nem vész el a kezdeti lendület, amivel megkezdte tervei megvalósítását,

      és

   - hamarosan meggyőződhet a kiválasztott ügyvéd kvalitásairól személyesen is.

 

Jó tanácsunk: naptárjába jegyezze fel a találkozó időpontját, majd az azt megelőző napon telefonáljon, hogy biztosan nem változott-e az időpont, és milyen adatokat, iratokat és mekkora összeget vigyen magával a megbeszélésre. Így felkészülten érkezik.

 

2. A személyes megbeszélésen sose felejtse el feltenni a következő kérdéseket:

i.)  Minden adatot átadtam Önöknek ahhoz, hogy a teljes okirat tervezetét

és a szükség nyilatkozatok szövegét előkészíthessék számomra ?

 

ii)  Milyen határidőre kapom meg az Alapító okirat tervezetét Önöktől ?

 

iii)  Hány napon belül várhatom az alapítvány bejegyzési kérelmének 

benyújtását követően a jogerős bejegyző végzést a bíróságtól ?

 

iv)  Mit jelent a hiánypótlás, ki dönt ennek szükségességéről,  és hiánypótlás

esetén mi a teendőm, azaz hogyan kell együttműködnöm az ügyvéddel ?

 

v.)  Mennyiben került a személyes konzultációm egyszerí díja és mikor kell

aláírnom a meghatalmazást ?

 

vi.) Mikor lesz esedékes az alapítvány alapításának végső egyösszegű

munkadíja, és kaphatom-e a számlát akár már a

megalapított alapítványra is ?

 

 

Jó tanácsunk: MINDIG tegye fel ezeket a kérdéseket az ügyvédnél, így már egy minden tekintetében előre tisztázott együttműködés fog kialakulni Ön és az Ön ügyvédje között. Ez tapasztalataink szerint mindig megkönnyíti a hatékony és jó hangulatú munkát.

 

 Ugye Önt is foglalkoztatják ezek a kérdések: Hány alapító alapíthat alapítványt? Rokonok lehetnek-e a kuratóriumban? Ki minősül közeli hozzátartozónak? Alapító lehet-e kuratóriumi tag? Mikortól kaphatjuk meg az 1%-ot az adókból? Alapítvány esetében milyen számlát kell majd nyitni?  Ki alapíthat alapítványt? Mekkora legyen az a vagyon, amivel megalapítsuk az alapítványt? Milyen közérdekű célokból lehet választani? - hiszen szakértő ügyvédeink részére számosan feltették már ezeket a fontos kérdéseket. Önnek is válaszolunk!

Először tehát tegye fel kérdését, ha már mindent elolvasott a honlapon, és még mindig van, ami az Ön számára még nem világos. KÉRDEZEK ITT.

 

(Kérjük, hogy ügyvédi díjainkról mindig tájékozódjon előzetesen.) 

Tel.:  06 (1) 225 3041

Vagy írjon nekünk alapítvánnyal kapcsolatos kérdése miatt, akár este is:

Tisztelt Ügyvédek! Tanácsukat kérem a lenti témában:

Nevem:
Erre a címemre kérem válaszemailjüket:
Megadom telefonszámomat is, ahol elérnek ha van még kérdés:
Kérdésem, ügyem rövid leírása a következő:
Választottam ügyvédet, tőle kérdeznék, ő Dr.:
Beküldés napja (év/hó/nap):
Így találtam Önökre (ezt írtam a keresőbe):

  "Azért dolgozunk nap mint nap, hogy  a jogszabályok közérthető, gyakorlatias és igényes alkalmazását segítsük és terjesszük minden hozzánk forduló személy, gazdasági társaság vagy egyéb szervezet számára."

 


FIGYELEM!

A honlap tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!FIGYELEM!  

A honlap tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek praxisa szünetel. FIGYELEM!

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!


Ez a weboldal a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda szellemi terméke, és a 'drnemethlaw.hu since 1996' logó valamint a 'Jogi Navigátor' elnevezés irodánk védjegyoltalma alatt áll. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és bármilyen egyéb (nyomtatott anyagok, vagy előadások) felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként (másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg változatlan átvétele) 800 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. A jogosulatlan védjegybitorlásért alkalmanként 1500 euró kötbért érvényesítünk. A másolással a védjegybitorlással, bármilyen jogosulatlan átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat, és amelynek költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználóra hárítjuk.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight