|

Főoldal > GYIK - KELL-e Önnek ügyvéd?


 Céget vezetek, ingatlanom van. Mikor járhatok el ügyvéd nélkül? Milyen ügyvédi irodák és munkadíjak vannak? Ingatlan ügyemben kihez forduljak?

Ön még mindig egyedül stresszel, vagy már másra bízza a "nemszeretem" ügyeket?

 

Nem kér több meglepetés ügyvédi számlát? Inkább előre akarja tudni, mikor mennyi ügyvédi díjat kell fizetni a jogi tanácsért?
 

Mit tudjon egy kiváló jogi képviselő?  

 Cégügyekben kell ügyvéd? Mihez kell és mihez nem kell ügyvéd a cégnek, a családnak? Mikor kötelező a jogi képviselő?

Ha ügyvédi honlapokat nézeget, Ön valószínűleg ügyvédet keres.

 

Ha ez nincs így,  Ön akkor is  tájékozott szeretne lenni, hogy vajon jól tudja-e: mihez kell és mihez nem kell ügyvéd? Esetleg olyan problémája adódott, melyet egyedül nem tud megoldani?

 

Ön jól sejti: sok - sok ügytípushoz nem kötelező az ügyvéd igénybe vétele, de van számos ügy, amelyben nem járhat el ügyvéd nélkül!

 

Mindenképpen keressen egy megbízható és a munkájára garanciát is vállaló ügyvédet a lakóhelyéhez közel, ha:

  cégügyekben van szüksége segítségre, hiszen Önnek cégalapításra, cég megszüntetés miatt, kötelező vagy önkéntes adatbejelentésekhez vagy szerződések módosításához kell ügyvéd.  A cégeljárás során a Cégbíróság előtt kötelező a jogi képviselet!;

Íme hasznos linkgyűjteményünk az Ön cége számára: itt találja. 

  ingatlan ügyekben kell eljárnia: Az ingatlan adásvételi szerződéshez és a földhivatali bejegyzésekhez kötelező az ügyvéd vagy a közjegyző igénybe vétele!

Íme ügyvédi tippjeink a lakásvásárláshoz, tulajdonjog garanciával, itt találja.

bizonyos pereket indított vagy ilyen pereket indítottak Ön ellen. Ugyanis: pl. az Ítélőtáblák vagy a Kúria előtti vitákban nem járhat el ügyvéd nélkül!

Abban az esetben, ha a jogszabály ügyvédi ellenjegyzést (pl. ingatlan szerződéseknél, cégbejegyzési vagy módosítási eljárásban aláírandó okiratoknál), vagy konkrétan személyes ügyvédi jelenlétet, képviseletet ír elő (pl. Kúriai perek), azaz kötelező a jogi képviselet valamely törvény alapján, akkor Önnek mindenképpen kell egy ügyvéd. 

 

Mivel azonban a jogászok mindig másképp gondolkodnak, szerintünk olykor az olyan ügyekben is érdemes kikérni a véleményüket, ahol a jogszabály nem írja elő kötelezően, hogy ügyvédhez kell fordulni.Kedves Honlaplátogató! Sajnálattal tudatjuk, hogy az ügyvédi kamara ránk is vonatkozó, hatályos szabályzatai szerint az ügyvédi honlapokon nem tartható fenn vendégkönyv, ezért ezen a honlapon sajnos egyetlen ajánlást sem olvashat rólunk. Köszönjük ennek tudomásul vételét. (az ügyvédek)

 

   Cégvezetőként, cégtulajdonosként a céges szerződésekre nagyon oda kell figyelni. A NAV nem szerezi a hiteltelen és pontatlan tagi kölcsönszerződéseket, munkaszerződéseket, hiányos ÁSZF-et vagy ha a  vállakozói szerződés helyett megbízási szerződést kötnek.

Érdekelnek az adóbarát céges szerződéses információk. Tovább olvasok. 

 

Az alapos jogi információkat általában ügyvédtől kaphatja meg. Az ügyvédi felelősségbiztosítás és a Mérhető Óradíj Garancia biztonságot ad a jogi ügyekben...

Ezért tanácsoljuk, hogy kérje ki egy ismert és megbízható ügyvéd tanácsát akkor is, ha:
   szerződésíráskor (szerződéskötéskor) vagy a szerződés módosításakor nem szeretne sem érvénytelen, sem behajthatatlan kötelezettségeket aláírni vagy ígérni;

 

   a szerződés felmondásához vagy a felmondás vitatásához jogos érdeke fűződik, ez fontos Önnek, és hibátlanul szeretne eljárni, és kártérítés nélkül megoldani a helyzetet;

 

a kintlévőség behajtásához,  megelőzéséhez, a fizetési meghagyáshoz, a végrehajtáshoz mielőbb szakszerű információkat szeretne kapni, és ezekben a "nemszeretem" ügyekben jobb lenne, ha valaki megcsinálná Ön helyett;

 

    egyezséget vagy vitát tervez, de nem tudja, pontosan kihez kell fordulni, kinek kell küldeni az első felszólítást, milyen egyezségi ajánlatot kéne tenni, amely alapján elindulhatnak a tárgyalások.

Azt vajon már megkérdezte valaha, hogy: 

1/ Budapesten  több ezer, az országban több mint 10.000 ügyvéd van, hogyan tudom a számomra legjobbat megtalálni? 

 

2/ Ha nem vagyok elégedett az ügyvédemmel, mik a lehetőségeim? 

 

3/ Egyszerre több ügyvéddel is dolgoztathatok? 

 

4/ Vállalnak-e bármilyen garanciát az ügyédek a munkájuk

    eredményére? 

 

5/ Lehet ellenőrizni valahogy az ügyvédeket? Annyiféle történet

     hall az ember...

 

6/ Van az ügyvédi irodáknak ügyvédi hitvallása? Vagy

      valamilyen rendszer, ami alapján dolgoznak? 

Kérek segítséget. ITT. 

 

1/ Budapesten is több ezer ügyvéd van. Melyik ügyvédi irodát válasszam, ha ügyvédhez kellene mégis fordulnom?

Szakterületeik, méretük és árkialakításuk szempontjából alapvetően háromféle ügyvédi iroda létezik: óriás irodák, kis irodák és a rugalmas irodák.

 

A nagy, túlnyomórészt külföldi anyacéget a hátuk mögött tudó óriás ügyvédi irodák általában a legdrágábbak, azonban munkájukat több kiegészítő szolgáltatást nyújtva végzik. Emiatt tempójuk a sok egyeztetés miatt talán lassabb, mint azt a kis- és középvállalkozások igényelnék. A kevés alkalmazottat foglalkoztató kis irodák és egymással sokszor csak megjelenésében közös ún. ügyvédi társulások árai sokszor kedvezőbbnek tűnhetnek, ugyanakkor csak kevesebb szakterületre kiterjedő tapasztalattal rendelkeznek.

 

A közepes, rugalmas ügyvédi irodák - mint amilyen a dr.Németh & dr.Haraszti  Ügyvédi Iroda is - szolgáltatásai a nagyokhoz hasonlóan

    a legtöbb cég és ingatlanjogi jogterületre kiterjednek,

 

   a többnyelvű munkavégzés számunkra is természetes,

 

   áraink nem érik el a „nagy” versenytársak többszörös munkadíját sem.

 


Kedves Honlaplátogató! Sajnálattal tudatjuk, hogy az ügyvédi kamara ránk is vonatkozó, hatályos szabályzatai szerint az ügyvédi honlapokon nem tartható fenn vendégkönyv, ezért ezen a honlapon sajnos egyetlen ajánlást sem olvashat rólunk. Köszönjük ennek tudomásul vételét. (az ügyvédek) 

 

2-3/ Már van jogi képviselőm. De vajon dolgozhatok-e több ügyvéddel, vagy válthatok-e ügyvédet, ha nem vagyok elégedett? Milyen a jó ügyvéd?

Szerintünk a jó ügyvéd jól védi (szolgálja) az ügyet. Az Ön ügyét! Nem Önt, nem a másik felet, nem a bíróságot. Ezért hívják így: ügy-véd. Aki az ügy megoldásán fáradozik, az nem a munkadíjért küzd, és mégcsak nem is az Ön kegyeiért. Hanem a megoldáson dolgozik, elhivatottan. 

 

Számos cég több, egymással együttműködő ügyvédi irodával is dolgozik. Ezt a gazdasági élet területén felmerülő jogügylet-rendszerek komplexitása indokolja. Szinte minden ügyvédi irodának van egy vagy több olyan szakterülete, amelyben a többiekéhez képest elmélyültebb jártasságra tett szert, eredményei kimagaslóbbak, kapcsolatrendszere szerteágazóbb.

A dr.Németh & dr.Haraszti Ügyvédi Iroda az ingatlan szerződések és a bonyolult kereskedelmi szerződések, valamint a cégjogi viták és egyezségek, az orvosi és egészségügyi perek és a tartozásbehajtások specialistája.

 

Ha esetleg nem elégedett ügyvédjével,  úgy egy korrekt elszámolás keretében mindig lehet ügyvédet váltani. De persze nem kötelező, és több ügyvéddel is dolgoztathat.

Nem hallottam még ügyvédcseréről, nincs elég információm. Kérek segítséget. ITT. 

 

4-5/ Hogyan ellenőrizhetem az ügyvédet? Annyi történetet hall az ember manapság...

Elmondjuk, hogy mire kell Önnek odafigyelnie az ügyvédi megbízás aláírása előtt:

A hazánkban működő ügyvédek a területileg illetékes megyei ügyvédi kamara tagjai, és érvényes ügyvédi igazolvánnyal rendelkeznek.
 
A megbízás adása előtt Ön még akár tájékozódhat is az ügyvéd státuszáról a kamaránál. Ha pedig nem rest, a  személyes találkozás alkalmával is akár  ellenőrizheti az ügyvéd igazolványának érvényességét. Hiszen ügyvédi igazolványból  megállapítható az ügyvéd vagy  az ügyvédi iroda neve, személyi adata, irodájának címe, valamint ügyvédi igazolványának érvényessége.
 
Kérje el, és mi is megmutatjuk Önnek. Így megbizonyosodhat arról, hogy valódi ügyvédnél jár.
 

Kérjük, hogy semmiképpen ne bízzon meg bennünket, ha Ön:

- egyszeri  ügyéhez keres egy olyan ügyvédet, aki olcsó és azonnal bármilyen csodákra képes;

 

- elvárja, hogy reggel 8,00h előtt vagy este 18,00h után akármikor elérje az ügyvédjét, aki akár vasárnap is elmegy Önhöz egy szerződést aláírni;

 

- sajnálja a korrekt, Mérhető óradíj Garanciával is védett ügyvédi díjat és a minimális előleget, a jó és alapos, precíz és szakmailag igényes munkáért;

 

- semmire sem tartja azt a tehetséget, ha valaki megoldja a problémát Ön helyett, és akár kitalálja terveinek hosszú távú megoldását is, stratégiát épít Önnek és javaslatokat tesz arra, hogyan változtasson eddigi rossz szokásain.

√   Ön nem így gondolkodik? És kérdése van? Akkor itt on-line, bármikor kérdezhet!

√   Kérjük olvassa el teljes HITVALLÁSUNKAT, mi így dolgozunk, ez egyben a kezdőlapunk is, ahol sok érdekes jogi témához máris elirányítjuk Önt. 

√   Ismerje meg on-line e-Jogi Navigátor(R) havi tájékoztatónkat, mert nagyon hasznos lesz Önnek. Kérem a Jogi Navigátor(R)-t.  

√  Bevallom, volt már ügyvédem de csalódtam benne. Kérek segítséget. ITT. 

 


Részlet Ügyvédi Hitvallásunkból: 

 

"Azért dolgozunk nap mint nap, hogy  a jogszabályok közérthető, gyakorlatias és igényes alkalmazását segítsük és terjesszük minden hozzánk forduló személy, gazdasági társaság vagy egyéb szervezet számára."


 


FIGYELEM!  

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek praxisa szünetel.   

Tisztelt Dr. Németh Gabriella!

 

Egy jogi problémával (ügyvédi letéttel) kapcsolatban kerestem információt

interneten, a szerencsémnek (és az Önök honlapja kedvező beállításainak)

köszönhetően jutottam el az Ön által alapított ügyvédi iroda honlapjára.

 

Először is gratulálni szeretnék a meglepően érthető, konkrét, ugyanakkor

magas szakmai színvonalat képviselő honlaphoz. 1996 óta dolgozom

szakfordítóként és tolmácsként, bíróságokon is, bár az utóbbi időben már

nem ez a munkám, de sok jogászt megismertem, és el szeretném mondani,

élmény volt az Önök honlapján keresgélni. Az erre szánt időm többszörösét

töltöttem a honlapjukon.
(Sz.F.Debrecen)


Ügyvédi irodánkat dr.Németh Gabriella alapította.
 
Az alapító ügyvéd bemutatkozását itt olvashatja. 


Online jogi tudnivalók.

√ adatkezelés,

√  szerzői jogsértések,

√  weboldal másolás,

√  NAIH bejelentés,

√  kötbérkikötés,

√ ÁSZF.

 

ÉRDEKEL. ITT TOVÁBB OLVASOK.

 FIGYELEM!

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!JAVASLATUNK:
 
Térjen vissza on-line irodánkban, ha ismét jogi problémája adódik. Mindig hiteles ügyvédi forrásból szerezzen jogi információkat.
 
MOST tegye a kedvenc könyvjelzői közé ezt az oldalat.
 

Ez a weboldal a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda szellemi terméke, és a 'drnemethlaw.hu since 1996' logó valamint a 'Jogi Navigátor' elnevezés irodánk védjegyoltalma alatt áll. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és bármilyen egyéb (nyomtatott anyagok, vagy előadások) felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként (másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg változatlan átvétele) 800 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. A jogosulatlan védjegybitorlásért alkalmanként 1500 euró kötbért érvényesítünk. A másolással a védjegybitorlással, bármilyen jogosulatlan átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat, és amelynek költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználóra hárítjuk.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight