|

Főoldal > GYIK - KELL-e Önnek ügyvéd? > Ügyvédet keresek, kérem segítsenek!


 Kapja a számlákat az ügyvédi munkadíjról, de nem látszódik az eredmény? Az ügye nem halad úgy, ahogyan szeretné?

 

Létezik 8+1 egyszerű kérdés, amit csak fel kell tennie.

 

A kapott válaszokból kétséget kizáróan meg tudja majd állapítani, hogy vajon az Ön számára megfelelő specialista ügyvéd intézi-e a családja, cége ügyeit.


Nehezen éri el az ügyvédet? Nincs információja a saját ügyében? 

Túl hosszú, érthetetlen és bonyolult szakmai magyarázatot kell sokszor végighallgatnia?

Ön olyan ügyvédet keresne, aki partnerként kezeli Önt és közérthetően magyaráz?  

Ügyvédet váltani, vagy éppen a következő behajtást, cégalapítást vagy ingatlanszerződést másik ügyvédre bízni bármikor lehet, de nem mindegy, hogyan teszi meg. És vajon hogyan állapítható meg gyorsan, hogy az Önnek legmegfelelőbb ügyvéd intézi-e az ügyeit?

 8+1 egyszerű kérdés, csak tegye fel, és...

A kapott válaszokból kétséget kizáróan meg tudja állapítani, hogy vajon az Ön számára legmegfelelőbb ügyvéd intézi-e a családja, cége ügyeit.

 

1.   Vajon Ön mindig tudja előre, mennyi lesz a számla, vagy az ügyvéd mindig halogatja, hogy a munkadíjat kiejtse a száján? (És túl gyakran hallani a "ráérünk majd erről később beszélni..." típusú mondatokat, ami Önt bizonytalanná teszi, mert nem szeretne pénzügyi meglepetéseket...)

 

2.   Lassabban reagál-e az ügyvéd, állandóan noszogatni kell, és az ígért információkat is mindig csak akkor kapja meg, ha Ön kifejezetten többször is rákérdez ezekre? (...enélkül akár várhatna hetekig is?)
 

A céges ügyvéd túl sokat nem késlekedhet, mert az üzleti élet nem áll meg. Egy késve vagy soha el nem készített céges szerződés kárt is okozhat. Bázis Biztonság Cégjogász Csomag.
 
3.   Vállal-e garanciát az ügyvéd az általa ellátott ügy eredményére?  (Vagy csak mindig azt magyarázza, hogy egy ügyvédnek elég csak ellátni az ügyet legjobb tudása szerint, ez egy garanciamentes megbízás, a sikert nem vállalja...)
 
4. Az ügyvéd túl bonyolultan beszél, körmönfontan magyaráz, ezért nem mer tőle többet kérdezni, mert mindig a kályhától kezdi és soha nem ér véget...? (...pedig milyen jó lenne egy kicsit közérthetőbb információ a jogról, ugye? )

Konkrét kérdésem van, melyik ügyvéd válaszol?
5. Rendszeresen és teljeskörűen tájékoztatja-e az ügyvéd a cége ügyeiről, vajon naprakész-e, vagy mindig van egy-két olyan apróság, amiről Ön nem tud?
6.   Ha nem érhető el az ügyvéd, nincs egy szakmailag megbízható helyettese, akitől kérdezhetne? (Pedig egy hiteles munkatárs, egy helyettes kolléga vagy egy ügyvédjelölt is tudna Önnek sürgősen segíteni...
A céges ügyvéd túl sokat nem késlekedhet, mert az üzleti élet nem áll meg. Egy késve vagy soha el nem készített céges szerződés kárt is okozhat. Bázis Biztonság Cégjogász Csomag.
 
7. A munkadíjszámlák átláthatóak-e? És vajon látott-e már írásbeli megbízási szerződést vagy tényvázlatot az ügyvédi irodában a megbízás megkezdésekor? (Esetleg megígérték, de elmaradt az aláírás...)

 

8.   Tisztában van-e az ügyvéd az aktuális jogszabályokkal?  (Vagy éppen az ügy megoldása helyett még mindig "csak" a jogszabályokat ismerteti, ezt számolja el az óradíjba, nem pedig az ügyet oldja meg...)
+1. Mennyire segítőkész az ügyvéd? Partnerének kezeli Önt, vagy esetleg lekezelő, lenéző modorban beszél Önnel? És érezte-már valaha, hogy akár még a tisztán jogi tanácsokon kívül emberi vagy éppen taktikai, marketing vagy céges szervezési kérdésekben is biztatta Önt megoldási javaslataival? És milyen eredménnyel?
A céges ügyvéd ugyanis nem késlekedhet, mert az üzleti élet nem áll meg. Egy késve vagy soha el nem készített céges szerződés, az időben fel nem vett megbízás is kárt is okozhat. Bázis Biztonság Cégjogász Csomag.

Tudjuk, hogy a legtöbb esetben nem könnyű az ügyvédcsere!

Amikor valaki ügyvédkeresésen gondolkozik, akkor annak nyilván nemcsak szakmai, hanem kifejezetten emberi oka is van és eljutott arra a pontra, hogy már nem kíván tovább együtt dolgozni a régi ügyvéddel. Vagy szakmailag, vagy emberileg nincs összhang a jogi képviselővel. Előforduhat. 

Talán hiányzott az eredmény, a tempó?

Nem érezte a törődést, nem kapott megnyugtató magyarázatokat?

Kellett volna több kitartás, erő az ügy végigviteléhez?

Vagy éppen túl sok visszatartott információ nem jutott el Önhöz, pedig Ön ezt igényelte volna, hogy megfelelően dönthessen?  

Ez tényleg nagy baj lenne, ha így volna...


Kedves Honlaplátogató! Sajnálattal tudatjuk, hogy az ügyvédi kamara ránk is vonatkozó, hatályos szabályzatai szerint az ügyvédi honlapokon nem tartható fenn vendégkönyv, ezért ezen a honlapon sajnos egyetlen ajánlást sem olvashat rólunk. Köszönjük ennek tudomásul vételét. (az ügyvédek)


 

Konkrét jogi ügyben kérdésem van, melyik ügyvéd válaszol? 
 

 Honlapot is üzemeltetek, érdekelnek az on-line jogi, szerzői jogi  tanácsok. Tovább olvasok erről itt.

 
Mi azt szeretnénk, hogy minden embernek a megfelelő ügyvéd dolgozzon, minden cégnek a számára leginkább tetsző stílust nyújtó jogi képviselő adjon megnyugtató tanácsot.
 
Vezető ügyvédünk elmondja Önnek, hogyan viselkedjen, mit tegyen másképp, ha esetleg az  ügyvédjével eddig nem sikerült megtalálni a közös hangot. Pedig ez elengedhetetlen azért, hogy az ügyét közösen sikeresen oldják meg együtt!
 

 

 

√  Mindig próbálja meg időben jelezni a kifogásait, kritikáját ügyvédjének is. Hiszen mégis csak az Ön ügyéről van szó!

 

Soha ne legyen pökhendi vagy éppen hallgatag, legyen udvarias ám határozott, ha az ügyvédjével beszél. Kérdezzen! Ha nem elégedett, ezt közölje, próbáljon tenni a helyzet megjavításáért.

 

Nyugodtan kérje számon a jogi képviselőjétől az elért eredményeket, és a fizetendő munkadíjról mindig pontosan kérdezze meg: mi mennyi volt és miért annyi. (Ha a számlán nincs semmi információ, vagy éppen túl "hasraütésszerűnek" találja a meglepetést okozó díjat, melyről előre senki nem tájékoztatta, az bizony nincs rendben.)

 

Próbálja meg rendbe hozni az elveszett bizalmat, és csakis akkor keressen másik ügyvédet, ha a bizalom az Ön régi ügyvédjével már nem helyrehozható. Mert Ön már nem tud megbízni benne (talán a túl sok bizonytalanság, vagy a túl kevés információ, netán a sok félreértés miatt.)

Ez hasonló ahhoz, mint amikor el kell válni egy hajdani házastárstól, vagy másik orvoshoz kell fordulni... Sosem könnyű egy régi bizalmi viszonyból kilépni, éppen ezért próbálja menteni a helyzetet, amíg csak lehetséges. Ha már ez nem megy, csak akkor döntsön. 

 

Soha ne döntsön hirtelen haragból vagy meggondolatlanul! Mi nem hiszünk abban, hogy fel kell égetni a hidakat magunk mögött, így ezt másnak sem tanácsoljuk még az ilyen kényes ügyekben sem.

 


".... a XXI. század felgyorsult jogi kihívásai közepette is csakis hatékony, megnyugtatóan biztonságos, megértő, és a céget, a családot erősítő ügyvédi megoldásokat adjunk a hozzánk fordulók számára." (Részlet Ügyvédi Hitvallásunkból)


 

Konkrét jogi ügyben kérdésem van, melyik ügyvéd válaszol? 

 

 Honlapot is üzemeltetek, érdekelnek az on-line jogi, szerzői jogi tanácsok. 

Tovább olvasnék erről itt. 

 

Hogyan történik az ügyvédcsere? Hogyan kérje vissza iratait? Mikor kell a munkadíjtartozást kiegyenlíteni? Mire gondoljon még? 

Ha új ügyet bíz új ügyvédre, azt bármikor megteheti. Több ezer ügyvéd közül választhat.

Nincs szabály, mindig próbálkozhat másik ügyvédnél, ha eddig nem kapta meg azt a minőséget, azt a kitartást, azt a tempót vagy hatékonyságot és azt a pozitív emberi hozzáállást, melyet elvárt volna.

Ha azonban folyamatban lévő ügyét szeretné átvinni új ügyvédhez, el kell kérnie a régi ügyvédtől azt a nyilatkozatát, miszerint minden iratot visszaadott Önnek és nincs további ügyvédi munkadíj igénye Ön  felé, a cég felé.

Enélkül sajnos nem megy.  

Ahány ügyvéd, annyi féle munkastílus létezik. Ön most a dr.Németh & dr.Haraszti Ügyvédi iroda honlapjáról tájékozódik. Számunkra természetes, hogy:

Mérhető Óradíj Garanciánknak köszönhetően nincsenek meglepetés munkadíjak...

 

Közérthetően, szakzsargon használata nélkül adunk jogi tanácsot...

 

Mindig segítünk a kivitelezésben is, nemcsak javaslatokat teszünk...

 

Ön foglalkozhat azzal, amivel szeretne, nem kell a jogi problémákkal bíbelődnie...

 

Klikkeljen ide a rólunk szóló még több információért.  

 

FONTOS! Ha teheti, korrektül zárja le a kapcsolatot a régi ügyvéddel, hiszen még jól jöhet, ha az új jogi képviselő az ügyben tud tőle is kérdezni a régebbi részleteket illetően.

Ön nem szereti, ha túl lassan halad egy ügy, egy vita megoldása?

 

Szeretne még megnyugtatóbb ügyvédi támogatást kapni?

 

Erős és határozott jogi képviselő nélkül nincs siker?

 

Önnek mindig kell a jó döntésekhez az időben megadott alapos információ még a jogi ügyeiben is?  

 

  Ha Ön éppen az ügyvédváltáson gondolkozik, azt tanácsoljuk, ne döntsön elhamarkodottan!

 

Ha esetleg már eldöntötte, hogy másik ügyvédhez fordul, nem mindegy, hogy az ügy átadását hogyan sikerül megvalósítani. A régi ügyvédje kellően segítőkész lesz-e. Arra is fel kell készünie, hogy lehetnek félreértések a megbízás megszüntetéskor, ezeket tisztázni szükséges. Képviselje saját érdekeit.

 

A döntés az Ön döntése! Szerintünk őszintén mondja el az ügyvédjének, miért teszi meg az ügyvédcserét, hiszen a visszajelzés az ő számára is hasznos lesz majd. Ezt udvariasan és határozottan tegye meg, ezután pedig semmi oka megorrolni Önre. Az ügyvédi kamarai szabályok alapján az ügyvéd nem tarthatja vissza az Ön iratait. Szabjon konkrét határidőt az elszámolásra, az iratok átvételére. 

 

Kérje meg: 5-8  munkanapon belül készítse össze az iratokat és ígérje meg, hogy Ön el fog menni érte, személyesen.

 

Ne feledje: a fénymásolás költségét és az elmaradt munkadíjakat (ha volt írásbeli megállapodás) ki kell majd fizetni.

 

Ahány ügyvéd, annyi féle munkastílus létezik. A dr.Németh & dr.Haraszti Ügyvédi irodában az ügyvédeknek is természetes, hogy:

Mérhető Óradíj Garanciánknak köszönhetően nincsenek meglepetés munkadíjak...

 

Közérthetően, szakzsargon használata nélkül adunk jogi tanácsot...

 

Mindig segítünk a kivitelezésben is, nemcsak javaslatokat teszünk...

 

Ön foglalkozhat azzal, amivel szeretne, nem kell a jogi problémákkal bíbelődnie...

 

Klikkeljen ide a rólunk szóló még több információért.  

 


".... a XXI. század felgyorsult jogi kihívásai közepette is csakis hatékony, megnyugtatóan biztonságos, megértő, és a céget, a családot erősítő ügyvédi megoldásokat adjunk a hozzánk fordulók számára." (Részlet Ügyvédi Hitvallásunkból)


 


FIGYELEM!

A honlap tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!FIGYELEM!  

A honlap tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek praxisa szünetel. FIGYELEM!

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!


Ez a weboldal a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda szellemi terméke, és a 'drnemethlaw.hu since 1996' logó valamint a 'Jogi Navigátor' elnevezés irodánk védjegyoltalma alatt áll. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és bármilyen egyéb (nyomtatott anyagok, vagy előadások) felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként (másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg változatlan átvétele) 800 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. A jogosulatlan védjegybitorlásért alkalmanként 1500 euró kötbért érvényesítünk. A másolással a védjegybitorlással, bármilyen jogosulatlan átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat, és amelynek költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználóra hárítjuk.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight