|

Főoldal > INGATLAN SZERZŐDÉSEK > Nemfizető albérlő ellen tippek


 Ön ingatlanbérbeadó és nem fizet a bérlője? Sumákol az albérlő és nem szeretne pórul járni? Két dolgot máris tehet:

1) Ügyvédi okiratokkal  biztosan kevesebb

kockázatot vállal, mintha a netről letöltött felmondásmintával kísérletezik!

 

2) Kérdezzen időben ügyvédtől. Így a baj bekövetkezte előtt pontosan megtudja: mik az esélyei, mit tehet és mit nem!


Megmutatjuk azt az 5+1 intő jelet, amikor már majdnem késő - de még nincs veszve semmi. Ebből Ön már tudhatja:

Sajnos gond lesz a lakásbérlővel!


1§  Ha a bérlő ritkábban veszi fel a telefonját vagy éppen sosincs otthon, amikor Ön becsenget hozzá, az azt jelentheti hogy Önt mint bérbeadót akadályozza a tulajdonosi jogainak gyakorlásában (az ingatlan megtekintésében). Ezt már tekintheti első intő jelnek.

 

2§   Ha a bérlő nem veszi át a postát, amit küld(ene) neki a lakás címére, az szintén nem jó jel. Így nehezülni fog a felszólítások vagy a felmondások kézbesítése is, ha eljön az idő. Persze erre is van megoldás, de készüljön fel előre.

 

3§   Ha a bérlő nem engedi Önt be a lakásba, hanem csak az ajtó előtt vagy a folyosón beszél Önnel, az is egy intő jel lehet. Vajon miért nem engedi be Önt, mint tulajdonost? Esetleg gyors "lelépést" tervez, vagy húzza a kiköltözést, a felmondást, és nem is fizet? Jobb nem kivárni... 

 

4§   Ha a bérlő először csak néhány napot, majd heteket is csúszik a fizetéssel, ott már biztosan baj lesz. A Bérlő egyik alapvető kötelessége a bérleti díj és a rezsidíj időben történő fizetése. Ebből ne engedjen!

 

5§   Ha a bérlő megosztja/adagolja a fizetést. Hogyan? Néha a bérleti díjat adja, máskor a rezsibe fizet valamennyit, pedig a bérleti szerződésben abban állapodtak meg: minden hónapban előre fizeti a díjakat.  (Nézze át a szerződést ismét. Szoktassa vissza a bérlőt a fizetésre vagy mondja fel a szerződést!)


Nagyon érdekel, azonnal kérdeznék!

 

+1 indok, amikor már tényleg érdemes konzultálni egy bérleti szerződések felmondásában jártas szakértő ügyvéddel a kockázatokról:

 

6§   Ha a bérlő a szokásos utalás helyett készpénzben akar fizetni, és egyre variálja a fizetési időpontokat is (egyszer épp elutazik, ezért fizet 4 nap múlva, máskor épp nem ér rá, mert beteg a nagynénje, ezért adná a pénzt csak a hónap második felében stb.). Ezek is mind a gyakori nemfizetés trükkjei közé tartozik. Intő jelnek minősítjük! 

 

Ezeket ne várja meg, lépjen időben. Ha nem gondol előre 1-2 hónappal, az is megtörténthet, hogy Ön függ majd az Ön ingatlanát fizetés nélkül birtokló bérlőjétől.

 

Nagyon érdekel, azonnal kérdeznék!

 

 

Irodánk ingatlanügyekben jártas együttműködő ügyvédei szakszerű felvilágosítást adnak Önnek arról, hogy:

√ A Bérbeadó hogyan jogosult bemenni az ingatlanba, ha a Bérlő bent lakik?

 

√ A Bérbeadó és az albérlő az aláírt szerződés alapján mit tehet és mit nem?

 

√ A Bérbeadó szerződése vajon minden tekintetben érvényes? Ha vannak érvénytelen részek, helyettük mit kell(ene) alkalmazni? 

 

√ A Bérbeadó mikor mondhatja fel a szerződést? És mik az érvényes felmondás tartalmi és formai kellékei?

 

Ez különösen érdekel, azonnal kérdezek!

 

√ A Bérbeadónak mi a legjobb: ha nemfizetés miatt, vagy esetleg más albérlői magatartás miatt mondja fel a bérleti szerződést? Van különbség?

 

√ A Bérbeadó jogosult-e nemfizetés miatt másnapra felmondani a szerződést? Ha nem, mi a leggyorsabb megoldás? 

 

√ A Bérbeadó hogyan tudja kézbesíteni a felszólításait, ha a Bérlővel ritkán tud csak találkozni vagy trükközik?

 

√ A Bérbeadó felmondása esetén meddig tart a szerződés? És mi történne akkor, ha a Bérlő nem költözne ki időben?

 

√ A Bérbeadó hogyan és mit tehet a Polgári törvénykönyv és a Helyiségbérleti törvény alapján?

 

 

           Kedves Bérbeadó!

 

Ön kíváncsi arra is, hogy mi történik, ha beküldi

a kitöltött kérdező űrlapot? 

 

FONTOS: Az űrlap minden rovatát pontosan, precízen töltse ki!

 

Az űrlap kitöltésével és beküldésével Ön konkrét ajánlatot kér ügyvédi irodánktól egy személyes konzultációra. A konzultáció természetesen díjköteles, ám óradíjmentes. A beküldést követően vezető munkatársunk kiválasztja az Ön ügyében illetékes ügyvédet, aki felhívja Önt időpontegyeztetés céljából.

 

A konzultációra el kell hoznia az alábbi EREDETI okiratait (ezek nélkül nem tudjuk fogadni Önt! Már most készítse össze ezeket):

 

√  aláírt bérleti szerződés;

√  eddigi szerződésmódosítások, ha voltak;

√  legutolsó 2-3 felszólítás, amit a bérlőnek átadott, kiküldött;

√  a  fizetési felszólítások átvételét tanúsító aláírások, tértivények (ezek a jogi határidők számításához nagyon-nagyon fontosak!);

√  átvételi elismervények, igazolások a fizetett díjakról;

√  egy Ön által készített táblázat a fizetésekről és a tartozásokról;

√  minden olyan más irat, ami a bérleményhez kötődik vagy Ön szerint fontos lehet. 

 

Amennyiben Ön elfogadja a kapott munkadíj ajánlatunkat, visszaigazoljuk Önnek írásban a megállapodott feltételeket, mert ez így korrekt. Ha Ön nem készpénzben szeretne fizetni a konzultáció napján irodánkban, akkor megadjuk irodánk bankszámlaszámát is, így Ön előre átutalhatja a konzultáció díjat.

 

Végül a szakértő ügyvéddel Önök időpontot egyeztetnek, és kezdődhet is a konzultáció. (Kérjük, hogy minden adatot nagyon pontosan adjon meg, hogy mielőbb segíthessünk Önnek.) 

 

(FIGYELEM! EZ AZ ŰRLAP CSAK BÉRBEADÓKNAK SZÓL. (Garázsbérbeadással nem foglalkozik irodánk, kérjen ilyen ügyekben ne kérdezzen) Ha Ön bérlő (vagy devizahiteles), NE KÉRDEZZEN ITT, mert kérdése válasz nékül törlésre kerül. Irodánk és együttműködő ügyvédeink kapacitás hiányában nem adnak jogi tanácsot albérlőknek- Köszönjük mindezek tudomásulvételét!)

 

 

Ingatlan bérbeadó vagyok, ügyvédi segítséget várok a bérleti szerződéssel, a bérleti díj behajtással kapcsolatosan:

Teljes nevem:
E-mail címem, ide várom dr.Németh ügyvédnő válaszát:
Hány kiadó ingatlant kezelek? (És a település neve, ahol az ingatlanok vannak)
Telefonszámom, itt hívjanak munkaidőben, ha szükséges:
Kérdésem, problémám rövid leírása:
Konkrétan milyen célom van? Mit várok az ügyvédi segítségtől?
Beküldés napja (dátum):

 

 

Lakás-, ingatlanbérleti ügyekben is Ügyvédi Hitvallásunk szerint dolgozunk:

 

"Célunk: hogy segítségünkkel a jog ne csak egy szakzsargontól hemzsegő távoli és idegen szakmai világ legyen azoknak, akikről szól, hanem mindenkinek megmutassuk, hogy a jog a saját életéhez szükséges mindazon szabályok rendszere, amely a támogató ügyvédi munka igénybe vételével segít a tulajdonos, a cég, a család számára legmegnyugtatóbb és legbiztonságosabb magánéleti és üzleti megoldások tervezésében és konkrét kialakításában..."


Szakértői kompetenciánk

 Több  évtizedes felügyeleti és bizonyított vezetői   tapasztalat (különböző szervezeti vezetői pozíciókban);
 
Kiváló kommunikációs készség személyes, írásbeli vagy prezentációs eseményeken, projektmenedzsment tapasztalattal;
 
Stratégiai szemlélet, hosszú távú építkező attitűd, asszertív kommunikáció.
 
Tudományos igényesség, komplexitás és felsőoktatási tapasztalat, együtt: a rendszerezett tudás élvezetes átadásának képessége.
 
Több mint 8 év szervezeti akadémia működtetésével végrehajtott változásmenedzsment és vállalatirányítási tapasztalat (2015 - 2024: OFFI Akadémia, 140+ munkavállaló, 500+ beszállító, országosan 20+ irodahálózat);
 
Stabil, több évtizedes jogi tudás, ebből adódó erős kockázatkezelési szemlélet.  


A jól teljesítő szervezet:

 "olyan vállalkozás, amely hosszabb idő elteltével is folyamatosan kimagasló eredményeket produkál, az alkalmazottak legnagyobb megelégedése és elkötelezettsége mellett."

(Ken Blanchard: Vezetés magasabb szinten. Eredményesség emberközpontú módszerekkel, HVG könyvek, 2010. 29.old)

 

Bővebben ITT. A szervezeti akadémia*:

 a cég, intézmény fejlődését elősegítő saját szervezetfejlesztési és képzési szisztéma. Külső és belső érintetteknek is nyújthat fejlődési lehetőséget. Célja a szervezetfejlesztés a munkatársak, az ügyfelek és a beszállítók  tudásának frissen tartásával. Saját szervezetre szabva érdemes kialakítani és multifunkcionális szervezeti eszközként hasznosítható a vállalkozás elavulásának megakadályozására. 

 

(*dr. Németh Gabriella  PhD definíciója)


Ez a weboldal a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda szellemi terméke, és a 'drnemethlaw.hu since 1996' logó valamint a 'Jogi Navigátor' elnevezés irodánk védjegyoltalma alatt áll. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és bármilyen egyéb (nyomtatott anyagok, vagy előadások) felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként (másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg változatlan átvétele) 800 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. A jogosulatlan védjegybitorlásért alkalmanként 1500 euró kötbért érvényesítünk. A másolással a védjegybitorlással, bármilyen jogosulatlan átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat, és amelynek költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználóra hárítjuk.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight