|

Főoldal > CÉGVEZETŐKNEK > ÜZLETRÉSZ adásvételi szerződés


 A cégeladás, a tagi hitel törzstőkésítése csak a sikeres cégbírósági bejegyzéssel teljesül. Gyors, precíz ügyvédi munka, és 3 hasznos ügyvédi tipp az üzletrész adásvételhez...

Mitől jó az üzletrész adásvételi szerződés? 

 

Jó ötlet-e a cégeladás, ha adóvizsgálat van folyamatban?

 

Cégeladás, cégvásárlás, törzstőkeemelés -  szakértőink már sok üzletrész adásvételt jegyeztettek be sikeresen a cégbíróságon

 

Ha tagi hitel van a cégben, vajon erről szóljon-e az üzletrész adásvételi szerződés? 


 "Csakis névértéken célszerű az üzletrész vételárát meghatározni..."

 

"Nem számít, hogy van-e tagi hitel a cégben vagy nincs, ez nem lényegi körülmény, ha el akarja adni az üzletrészt..."

 

"Elég az ügyvédnek mondani, hogy egy legegyszerűbb mintát töltsön csak ki, így olcsó lesz a cégeladás vagy a cégvásárlás..."

 

Kapott már ehhez hasonló "jó" tanácsokat ismerősétől, barátaitól, és még dilemmázik, belekezdjen-e a cégeladásba vagy a cégvásárlásba? Esetleg a törzstőkeemelésen gondolkozik? 

"A vissza nem fizetett tagi hitelből nem lehet törzstőkét csinálni..."

 

"Nem szükséges a cég átvilágítása, mert az eladó tag úgyis csak azért felel, amit elmond a vevőnek, a papírokat nem kell látni..."

 

"A folyamatban lévő adóvizsgálat vagy az  adóbírságolás veszélye ellen tökételes megoldás lesz a cég üzletrészének eladása, mert így végleg megszabadulhat majd a stressztől..."


Nekem mást mondtak, kérdésem van és lehet, hogy majd kérnék egy konzultációt is:

KLIKK IDE a KÉRDEZŐ ŰRLAPHOZ.

 

Van egy rossz hírünk: Ön rossz tanácsokat kapott, ha a fentiek ismerősek Önnek. De itt eláruljuk, hogyan kell az üzletrész adásvételt hibátlanul lebonyolítani, akár cégeladásról, akár cégvásárlásról vagy törzstőkeemelésről van szó!

 

 

Rólunk mondták: 


Kedves Honlaplátogató! Sajnálattal tudatjuk, hogy az ügyvédi kamara ránk is vonatkozó, hatályos szabályzatai szerint az ügyvédi honlapokon nem tartható fenn vendégkönyv, ezért ezen a honlapon sajnos egyetlen ajánlást sem olvashat rólunk. Köszönjük ennek tudomásul vételét.


Segíthetünk Önnek is?

Speciális kérdésem van cégeladás, cégvásárlás, társasági szerződés módosítása, törzstőkeemelés vagy tőkéstárs bevonása témájában. 

TEGYE FEL KÉRDÉSÉT ITT ezen a KÉRDEZŐ ŰRLAPON.

 

 

 

És van 3 hasznot hozó ügyvédi tanácsunk is Önnek, ha üzletrész vásárlását vagy üzletrész eladását tervezi a közeljövőben. Tippek az üzletrész adásvételi szerződéshez: 

1.) A döntés meghozatala előtt avassa be könyvelőjét és ügyvédjét, akik már a legelső megbeszélésen számos jó ötlettel vértezik fel majd Önt az üzleti döntések tervezéséhez. Erre a megbeszélésre még ne hívja meg üzleti partnerét!;

 

2.) Ha Ön eladó: készíttessen a könyveléssel egy közbenső mérleget - ebből Ön még az ügylet beindítása előtt gyorsan átlátja majd a cég helyzetét, és mindazt, amin esetleg változtatni kellene még az adásvételi szerződés aláírása előtt (és nem is okoz akkora költséget, mint amennyi haszna lesz!);

 

3.)  Ha Ön üzletrészt venne, azaz beszállna egy vállalkozásba: érdeklődje meg a cégben lévő tagi hitel(ek) és más tartozások és  kintlévőségek összegét is. Ezen információk nélkül ugyanis nem fog tudni számonkérhető szerződést aláírni partnerével, sőt, az üzletrész adásvételi szerződés nem lesz adóbarát szerződés;

 

...és higgye el: még van jó pár konkrét ötletünk az Ön számára...

 

 Kérem a díjmentes Jogi Navigátor(R)-t, mert egész évben szükségem van céges ügyvédi tanácsokra. Klikk ide.

 

 

Ha felkeltettük érdeklődését, nyugodtan kérjen tanácsot ügyvédeinktől.

KAPCSOLAT.


Mérhető Óradíj Garancia biztosítja Önnek, hogy az ügyvédi konzultáció díja kiszámítható és előre tudható. Nincs meglepetés. A konzultáció ideje nem lesz hosszabb a kelleténél, sőt, ha a konzultációt ügyvédi megbízás követi, lehet, hogy a konzultációnk Önnek teljesen díjmentes lesz.

 

Maradjon velünk egész évben! Legyen tájékozott cégügyekben. 

Olvassa, kérje  havi e-kiadványunkat és a cégjogászok értékes publikációit. 

ITT KÉREM a díjmentes Jogi Navigátor(R)-t!

 


Kedves Honlaplátogató! Sajnálattal tudatjuk, hogy az ügyvédi kamara ránk is vonatkozó, hatályos szabályzatai szerint az ügyvédi honlapokon nem tartható fenn vendégkönyv, ezért ezen a honlapon sajnos egyetlen ajánlást sem olvashat rólunk. Köszönjük ennek tudomásul vételét.

Részlet Ügyvédi Hitvallásunkból: "Célunk: hogy segítségünkkel a jog ne csak egy szakzsargontól hemzsegő távoli és idegen szakmai világ legyen azoknak, akikről szól, hanem mindenkinek megmutassuk, hogy a jog a saját életéhez szükséges mindazon szabályok rendszere, amely a támogató ügyvédi munka igénybe vételével segít a számára legmegnyugtatóbb és legbiztonságosabb magánéleti és üzleti megoldások kialakításában. "
 

FIGYELEM!  

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek praxisa szünetel.   

Tisztelt Dr. Németh Gabriella!

 

Egy jogi problémával (ügyvédi letéttel) kapcsolatban kerestem információt

interneten, a szerencsémnek (és az Önök honlapja kedvező beállításainak)

köszönhetően jutottam el az Ön által alapított ügyvédi iroda honlapjára.

 

Először is gratulálni szeretnék a meglepően érthető, konkrét, ugyanakkor

magas szakmai színvonalat képviselő honlaphoz. 1996 óta dolgozom

szakfordítóként és tolmácsként, bíróságokon is, bár az utóbbi időben már

nem ez a munkám, de sok jogászt megismertem, és el szeretném mondani,

élmény volt az Önök honlapján keresgélni. Az erre szánt időm többszörösét

töltöttem a honlapjukon.
(Sz.F.Debrecen)


Ügyvédi irodánkat dr.Németh Gabriella alapította.
 
Az alapító ügyvéd bemutatkozását itt olvashatja. 


Online jogi tudnivalók.

√ adatkezelés,

√  szerzői jogsértések,

√  weboldal másolás,

√  NAIH bejelentés,

√  kötbérkikötés,

√ ÁSZF.

 

ÉRDEKEL. ITT TOVÁBB OLVASOK.

 FIGYELEM!

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!JAVASLATUNK:
 
Térjen vissza on-line irodánkban, ha ismét jogi problémája adódik. Mindig hiteles ügyvédi forrásból szerezzen jogi információkat.
 
MOST tegye a kedvenc könyvjelzői közé ezt az oldalat.
 

Ez a weboldal a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda szellemi terméke, és a 'drnemethlaw.hu since 1996' logó valamint a 'Jogi Navigátor' elnevezés irodánk védjegyoltalma alatt áll. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és bármilyen egyéb (nyomtatott anyagok, vagy előadások) felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként (másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg változatlan átvétele) 800 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. A jogosulatlan védjegybitorlásért alkalmanként 1500 euró kötbért érvényesítünk. A másolással a védjegybitorlással, bármilyen jogosulatlan átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat, és amelynek költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználóra hárítjuk.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight