|

Főoldal > INGATLAN SZERZŐDÉSEK > Adásvételi szerződés INGATLANról


 5 hasznos tipp ingatlan adásvételhez. Töltse le a súgót az első személyes megbeszéléshez az eladóval. Látja, máris segítünk.

Ingatlan adásvételi ügyekben Tulajdonjog Bejegyzési Garanciánk 100% jogi biztonságot nyújt Önnek. 

 

Mikor biztonságos az ingatlan adásvétel? 


És mit szólna egy személyes súgóhoz, az ingatlan adásvételi szerződést előkészítő megbeszéléséhez az eladóval?


Hogyan járjon el, ha Ön megtalálta álmai ingatlanját, és az első személyes megbeszélésre készül az eladóval?

 

  5 hasznos ügyvédi tippet is olvashat az ingatlanról szóló adásvételi szerződéséhez. A tippeket az életben már sikerrel teszteltük.

...energetikai tanúsítvány is kell...

... Tulajdonjog Bejegyzési Garancia jó volna...

...előre számoljon az illetékkel is...

...már az első bejáráson sok múlhat...

 ...foglaló vagy előleg (de csak érvényesen!)...

 


Rólunk mondta, aki már vett ingatlant ügyvédeink segítségével... "Kedves Gabriella! Nagyon köszönöm a kedves és gyors segítségét, amelyet ingatlanvásárláskor nyújtott nekem. Megnyugtató tudni, hogy körültekintő és minden apró szempontra kiterjedő szerződést kötöttem az Ön segítségével. Ügyvédi irodáját szívből ajánlom mindenkinek (mert a vagyonomra is vigyáztak)!!! (Köszönettel, Á. Z. 2012. október)


 

 Tel: 06/1/ 225 3041 - munkaidőben

1. TIPP Vevőknek - az ingatlan tulajdoni lapja és energetikai tanúsítványa fontos információkat tartalmaz...

Csak tehermentes, vagy gyorsan rendezhető tulajdoni lappal rendelkező ingatlanba szeressen bele! Ellenőrizzen minden részletet, és ne felejtse elkérni a tulajdoni lapon kívül az ingatlan 2012. január 1-től kötelező energetikai tanúsítványát sem. Szívesen segítünk mi is, ha egyedül van, és nincs kihez fordulnia.

 

Mielőbb győződjön meg tehát arról, hogy minden, a tulajdoni lapon szereplő bejegyzésről tud-e,  az ingatlan-nyilvántartás szerint helyesek-e a bejegyzett adatai, és nincs-e a ház, lakás, telek tulajdoni lapján az adásvételt akadályozó bejegyzett teher.  Ezeket még a szerződés aláírása előtt, vagy a szerződésben vállaltan töröltetni kell!

 

Szerintünk sose spóroljon azon, hogy a kiszemelt ingatlanról annak tulajdoni lapját  még aznap megnézze. Mi a TAKARNETRŐL aznap lehívjuk Önnek az e-tulajdoni lapot. És vigyázzon: manapság a 30 napnál nem régebbi tulajdoni lap is réginek számíthat. Mindig csak a legfrissebb tulajdoni lapból tájékozódjon.  (Irodánk tehát aznapi hozzáféréssel rendelkezik a földhivatali TAKARNET rendszerhez. On-line lehívással. És tulajdoni lap figyelést is kérhet, ha különösen érdeklődik valamely ingatlan iránt...)
 

Az energetikai tanúsítvány pedig a ház, lakás energiafelhasználását mutatja meg Önnek, mint leendő használónak, melyet megfelelő műszaki szakember állított ki a tulajdonos részére. Ezt legkésőbb a beköltözéskor meg kell kapnia, a tulajdonjog bejegyzésnek nem lesz kelléke.

 

 Telefonáljon,  kérjen időpontot, ha komolyak a vevői szándékai: 06/1/ 225 3041 - munkaidőben.  

 

2. TIPP Vevőknek - már az ingatlan adásvételi szerződés megkötéséhez is kérjen garanciát!

Ügyvédi garanciák nélkül nélkül ne tervezzen lakásvásárlást, telekvásárlást vagy társasházépítést. Hiszen ha kész a szerződés, de hibák miatt sosem jegyzik be tulajdonjogát, mire megy vele??! Szerintünk a földhivatali bejegyzés alapja a hibátlan adásvételi szerződés, ügyvédi ellenjegyzéssel. Kérjen ügyvédjétől biztosítékot, hogy bejegyzik az Ön tulajdonjogát! 

 

Szerezzen Tulajdonjog Bejegyzési Garanciát. Ne kockáztasson! A mi ajánlatunk: irodánk Tulajdonjog Bejegyzési Garanciát vállal minden adásvételi szerződésre, melyet mi készítünk elő és mi nyújtunk be a földhivatalhoz is.

A mi tulajdonjog bejegyzési garanciánk ezt jelenti Önnek. Kérjük itt tájékozódjon alaposan az ügyvédi megbízás előtt.

 

3.  TIPP Vevőknek - az ingatlan adásvétel után fizetendő illeték összegét is előre terveznie kell az ügylet összes kiadásai (ügyvédi díj, szükséges felújítási költségek stb.) között.

Gondoljon arra, hogy a lakás vagy az építési telek  megvásárlásakor vagyonszerzési illeték fizetési kérdések merülnek majd fel. Tervezzen illetékcsökkentő megoldásokat is (cserepótló kedvezmény, régen szerzett ingatlan eladási adómentessége stb.), kérje ügyvédi tanácsunkat ehhez is. Hiszen pl. a haszonélvezeti jog alapítása is megváltoztathatja azt, hogy ki és mekkora illetéket köteles fizetni. Ön vajon ezt tudta?

 

 

 Tel: 06/1/ 225 3041 munkaidőben

 

Kérdezzen szakértőinktől ingatlan adásvételi ügyében!

Kérdezzen itt, töltse ki az  űrlapot.

 


 

 

 

Vezető ügyvédünk 2011. októberében arról tartott előadást a Haszon Akadémián, arról, hogy milyen a jó szerződés? Ez az ingatlan szerződésekre is mind igaz volt. Íme, a bizonyíték, hiszen az ingatlan adásvételi szerződésben is benne rejlik az a 12 tipikus hiba, melyet gyakran elkövetnek. Mi nem. Sőt, tanítjuk másoknak is...

 

4. TIPP Vevőknek - a szavatossági vagy garanciális kérdésekre is készüljön fel, így sok vitát elkerülhet a jövőben...

Már az első bejáráskor alaposan nézzen körül, a második megtekintéshez pedig vigyen magával építész vagy szükség esetén statikai szakértőt is. Ha az eladó is látja, hogy Ön alapos vevő, máris csökken annak valószínűsége, hogy megpróbálják becsapni Önt! Az alaposan megtekintett ingatlanról a későbbiekben ritkábban derülnek ki meglepetések. Erről az adásvételi szerződés is szóljon megfelelően!

 

Extra Tipp Önnek ügyvédeinktől: Kérdezzen rá arra is, mikor, hogyan történt a ház szigetelése! Kérje el a számlát erről (vagy a garanciavállalási nyilatkozatot.) Ez ugyanis nem fog látszódni a házon, viszont jó sok  baj forrása lehet...

 

5.TIPP Vevőknek- az ingatlan adásvételi szerződéshez. A foglaló csak a szerződéskötésKOR adott összeget jelenti, ha nincs szerződés, nincs  is foglaló, de van helyette vita!

Ha az eladó foglalót kér, annak  adásakor is szerződést kell(ene) kötni.  Legalább egy előszerződést. Sokszor még az ingatlanközvetítők sem tudják, hogy a sajtpapírra írt összeg nem érvényes foglaló kikötés a Ptk szerint, ha a fecnin sok olyan adat hiányzik, melyek egy ingatlan adásvételi szerződés tartalmi elemi kellene, hogy legyenek. Ön vajon tudja, mik ezek? A foglaló a szerződéskötéskor adott biztosíték. Ha nincs érvényes szerződés - vita lesz a foglaló minőségén is. Hiányzik ez Önnek?

 

 
 
 

TUDTA? HŰSÉGPROGRAMUNK a régi megbízóink részére az ingatlan ügyekben kifizetett munkadíjból azonnali, 8% jóváírást is biztosít, érdemes tehát velünk maradni! Nálunk az új megbízóinknál csak a régi, visszatérő, hűséges ügyfeleink értékesebbek. Mi hosszú távon gondolkodunk, nem az egyszeri profitszerzésen.

Ha pedig ezt az oldalt este, otthon olvassa, mert most van csak ideje az interneten tájékozódni, töltse ki az on-line kérdőívet, és itt kérdezzen bármilyen ingatlan ügyében:
 

 Telefonáljon és kérjen egy konzultációt, ha komolyak a vevői szándékai: 06/1/ 225 3041 munkaidőben.


 


FIGYELEM!  

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek praxisa szünetel.   

Tisztelt Dr. Németh Gabriella!

 

Egy jogi problémával (ügyvédi letéttel) kapcsolatban kerestem információt

interneten, a szerencsémnek (és az Önök honlapja kedvező beállításainak)

köszönhetően jutottam el az Ön által alapított ügyvédi iroda honlapjára.

 

Először is gratulálni szeretnék a meglepően érthető, konkrét, ugyanakkor

magas szakmai színvonalat képviselő honlaphoz. 1996 óta dolgozom

szakfordítóként és tolmácsként, bíróságokon is, bár az utóbbi időben már

nem ez a munkám, de sok jogászt megismertem, és el szeretném mondani,

élmény volt az Önök honlapján keresgélni. Az erre szánt időm többszörösét

töltöttem a honlapjukon.
(Sz.F.Debrecen)


Ügyvédi irodánkat dr.Németh Gabriella alapította.
 
Az alapító ügyvéd bemutatkozását itt olvashatja. 


Online jogi tudnivalók.

√ adatkezelés,

√  szerzői jogsértések,

√  weboldal másolás,

√  NAIH bejelentés,

√  kötbérkikötés,

√ ÁSZF.

 

ÉRDEKEL. ITT TOVÁBB OLVASOK.

 FIGYELEM!

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!JAVASLATUNK:
 
Térjen vissza on-line irodánkban, ha ismét jogi problémája adódik. Mindig hiteles ügyvédi forrásból szerezzen jogi információkat.
 
MOST tegye a kedvenc könyvjelzői közé ezt az oldalat.
 

Ez a weboldal a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda szellemi terméke, és a 'drnemethlaw.hu since 1996' logó valamint a 'Jogi Navigátor' elnevezés irodánk védjegyoltalma alatt áll. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és bármilyen egyéb (nyomtatott anyagok, vagy előadások) felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként (másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg változatlan átvétele) 800 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. A jogosulatlan védjegybitorlásért alkalmanként 1500 euró kötbért érvényesítünk. A másolással a védjegybitorlással, bármilyen jogosulatlan átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat, és amelynek költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználóra hárítjuk.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight