|

Főoldal > > BEHAJTÁS, fizetési meghagyás, felszólítás


 Gyors behajtást akar? Elege van a hosszú, drága perekből? Íme a fizetési meghagyás menete, költségei az Ön cégének. TÖLTSE KI A BEHAJTÁSI ŰRLAPOT!

A fizetési meghagyásos behajtás előnyei Önnek: 

 

- ebben a közjegyzői eljárásban minimális költséggel kezdheti a behajtást;

 

- akár gyorsan jogerős ítéletté is válhat, ami azonnal végrehajtható lehet;

 

- okiratot sem kell csatolni az elején, így nem bonyolult, és kényelmes eljárás,

 

- precíz ügyvéddel, a lenti alapos űrlappal hibátlanul kezdheti el a behajtást!

 

 


Miért válasszam a fizetési meghagyást? Hogyan kezdjem? És mibe kerülhet ez nekem?

 

3 azonnali előny a  fizetési meghagyásban: Nem kell magyarázni, nincs alkalom vitatkozni, hamar jogerős lehet, mert ez gyors behajtás:

 
1. Előnye ennek a gyors eljárásnak, hogy a megindításakor nincs szükség a követelés jogosságának bizonyítására, sőt, a kérelemhez nem szükséges csatolni semmit!
 
A bizonyításra majd csak akkor kerül sor, ha az adós esetleg ellentmond a kérelemnek, és az eljárás majd perré alakulna. Előbb utóbb tehát kellenek majd a szerződések, számlák, teljesítés igazolások is Ezt ne feledje!
 
TUDTA ÖN? A pénztartozások új szabályait vezették be 2013. júliusától a Ptk-ban, például  ha a felek nem rendelkeznek a teljesítési határidőről a szerződésben, akkor a pénztartozást alapvetően a számla, illetve fizetési felszólítás kézhezvételétől számított 30 napon belül kell teljesíteni. SŐT: úgynevezett behajtási költségátalányt is kérhet, ha a követelés jogcíme (alapügylet, szerződés, megállapodás stb, tehát amelyen alapul a számla) 2013. nyara után keletkezett.
 
2. Előny: A fizetési meghagyás egy gyors, és peren kívüli eljárás.
 
A közjegyző a kérelmező (tehát a hitelező, akinek tartoznak) egyoldalú kérelme alapján – tehát: az adós meghallgatása, a kérelem érdemi vizsgálata és bizonyítási eljárás lefolytatása nélkül (!)  – 3 napon belül, tehát villmgyorsan fizetési meghagyást bocsát ki az adós ellen.
 
3. Előny: Ha az adós nem mond ellent, nem válaszol, többször nem veszi át a postát és a kézbesítési vélelme alapján letelik az ellentmondási határidő, a fizetési meghagyás egyszer csak jogerőssé válik, azonnal végrehajtható lesz (mint egy jogerős ítélet).
 
Ha az eljárást ügyvédi irodával végezteti, precíz jogi segítséggel, hiteles szakmai tudás birtokában jár el már az első felszólítás elküldésétől kezdve... Hiszen a vitában, perben is végül egy jogász - a bíró - dönt majd, igaz? 
 

Rólunk mondta egy elégedett megbízónk, akinek behajtottuk a tartozásokat:
"TISZTELT ÜGYVÉDNŐ!!!  ÖNNEK KÖSZÖNHETŐ HOGY 1 ÉV KINTLÉVŐSÉGET MEGKAPUNK! TEGNAP ESTE MÁR MEGÉRKEZETT AZ EGYIK SZÁMLA AMI A NAGYOBB ÖSSZEG!!! NEM IS TUDOM MIT MONDJAK, EMELEM KALAPOM ÖN ELŐTT!... TISZTELETTEL: T.I (2012. október)"  Ezt a tartozást ráadásul 1 hatékony felszólító levél és egy személyes tárgyalás útján, perindítás nélkül sikerült beszednünk. Szerintünk sok múlik már az első ügyvédi felszólításon is!
Ha Ön nemcsak behajtani szeretné a kintlévőségeket, hanem megelőzni is, akkor hívja irodánkat (Tel: 06/1/225 3041) és kérjen a DUPLA INFO CD-ből,  melyen dr.Németh Gabriella vezető ügyvédünk egy 2 órás interjút ad egy könyvvizsgálónak, és arról beszélgetnek: mik a tartozások megelőzésének technikái, milyen adatokat kérjük el partnerünktől, hogyan számoljunk kamatot, mire jó a teljesítésigazolás, mi akülönbség csőd és felszámolás között stb. stb. A DUPLA CD ára, melyet a képen lát - ha Ön erről a honlap oldalról érkezik hozzánk - bruttó 8.400 Ft. Itt kérje a díjbekérőt: Tel: 06 /1/ 225 3041. )
 

 

Hogyan kezdje a behajtást a fizetési meghagyással?

Írja meg nekünk, mekkora összeggel és mióta tartoznak Önnek, cégének, és milyen iratokkal, bizonyítékokkal tudja ezt alátámasztani. Ezután válaszunkban megerősítjük Önt abban, hogy vajon a fizetési meghagyás lenne-e a megfelelő eljárás a tartozásbehajtásához.

 

Ügyvédi Tipp Önnek: Mielőtt fizetési meghagyás kibocsátása iránti kérelmet nyújtana be, győződjön meg arról, hogy követelése lejárt, az kellő bizonyítékokkal alátámasztható (ez később fontos lesz majd a perben is), és a kötelezett az Ön követelését kellően be tudja azonosítani (pl.: az alapul fekvő szerződés, számla, teljesítésigazolás stb. alapján). Ellenkező esetben a kötelezett azért is ellentmondással élhet, mert nem tudja beazonosítani a követelést.

 

 

 

Cégvezetők és cégtulajdonosok kérdéseire soron kívül válaszolunk, mert tudjuk, hogy a nehéz időkben mielőbb elkél a gyors és hatékony jogi tanács és segítség, különösen a kis- és középvállalkozások számára.

 


 És vajon mikor lesz per belőle? És ez milyen többlet költségeket okoz majd a cégemnek? 

Ha az adós ellentmondást nyújt be, azaz: a részére elpostázott meghagyás kézbesítésétől számított 15 napon belül védekezik, írásban előadja érveit, miért nem tartozik vagy miért nem annyival,  az eljárás perré alakul, és a hatáskörrel, valamint illetékességgel rendelkező bíróság előtt folytatódik tovább, immáron perként.

 
Mivel a fizetési meghagyás illetéke jóval alacsonyabb volt, mintha perrel kezdtük volna az eljárást, amikor perré alakul, további illetéket is be kell fizetnie az eljárás kérelemzőjének, és ezután a bíróság néhány hónapon belül tárgyalást fog kitűzni, hogy meghallgassa a feleket, az adóst és a hitelezőt is. Nálunk az ügyvédi díj pedig attól függően változik majd, hogy hány tárgyalás várható.
 
 

 Mennyibe kerül az ügyvéd és az egész eljárás a cégemnek, a társasházunknak a fizetési meghagyásos eljárásban ?

Ennek az eljárásnak csupán 3 fix költsége van - melyet a sikeres eljárás végén az adóstól természetesen igyekszünk majd behajtani Önnek:

 

Ha az eljárást ügyvédi irodával végezteti, precíz jogi segítséggel, hiteles szakmai tudás birtokában jár el már az első felszólítás elküldésétől kezdve... Hiszen a vitában, perben is végül egy jogász - a bíró - dönt majd, igaz?

 

 

1.) A közjegyző előtt fizetendő eljárási illeték - ennek összege függ a behajtandó követelés összegétől (a követelés értékének 3%-a, min. 5.000 Ft, de maximum 300.000 Ft;

 

2.) Ügyvédi fixdíj - amely az eljárás megindításakor fizetendő (egyszeri fixdíj, most csak 24.400 Ft + Áfa - amennyiben legalább 2 behajtási eljárással bízza meg irodánkat egyidejűleg, egyéb esetben 32.200 Ft + Áfa).

 

3.) Ügyvédi sikerdíj (a fizetési meghagyás jogerőssé válásakor - a követelés értékének 3%-a, min. 5.000 Ft, de max. 100.000 Ft, és magában foglalja a végrehajtás megindításának ügyvédi költségeit is, ha még mindig nem fizetne az adós...).

 

4.) A végrehajtás további menedzselését pedig (ami a végrehajtás megindítása utáni konkrét további teendőket jelenti az eljárásban) az alábbi díjazásért látjuk el:  6 %, de minimum 15.000 Ft, maxumim 40.000Ft +áfa, melyet a végrehajtás elindításának igazolásával együtt számlázunk ki Önnek.

 

(Ha Ön több behajtással, egy egész behajtási csomaggal szeretné megbízni irodánkat, kérjen egyedi ajánlatot. 5-nél több egyidejű behajtási megbízás esetén ugyanis a vezető ügyvédünk személyes kedvezményeket adhat az Ön cégének, társasházának.)

 

 Számoljon! A fizetési meghagyással történő behajtás esetén a cég költségei eképpen alakulhatnak:

Számítási példa pl. 1.000.000 Ft behajtására: az eljárás díja összesen: Közjegyzői díj 3%, azaz 30.000 Ft + Ügyvédi fixdíj: 24.400 Ft + áfa (előre fizetve tehát összesen bruttó  60.988 Ft) + ügyvédi sikerdíj 30.000 Ft (melyet majd csak a jogerős meghagyás kézhezvételekor állítunk számlába Önnek, és magában foglalja majd - ha szükséges - a végrehajtási megindításának első ügyvédi, jogi teendőit is a nem fizető adós ellen). 

 

Ha az eljárás perré alakulna mégis, még az első tárgyalás előtt megállapodunk Önnel a peres ügyvédi munkadíjban, így nem fogunk meglepetést okozni Önnek!
 

Ezen ajánlatunk igénybevételének csak egyetlen ésszerű feltétele van: Ön vagy munkatársa egy 30 perces, ám teljesen ingyenes személyes konzultáción irodánkban bemutatja nekünk a követelés alapját képező iratokat (szerződés, számla, teljesítésigazolás, utolsó fizetési felszólítás), hogy meggyőződhessünk arról, hogy a követeléssel kapcsolatban érdemes lesz majd pereskedni. 

 

Ügyvédi Tipp Önnek: Ön mindenképpen rosszul jár, ha vevője nem fizet, nem egyszer, nem kétszer. Hányszor? Cége valószínűleg már kifizette saját szállítójának az anyagköltséget (1)  vagy az árukészletet (2), elutalta a dolgozók bérét (3), valamint befizette az ÁFÁ-t is (4). Küldött fizetési felszólítást is a vevőnek (5), eredmény nélkül. Ha pedig mások tanácsára elindítja az adóssal szemben a felszámolást, akkor a sor végén valószínűleg Ön már nem kap semmit. Gondolja meg!

 

Ha az eljárást ügyvédi irodával végezteti, precíz jogi segítséggel, hiteles szakmai tudás birtokában jár el már az első felszólítás elküldésétől kezdve... Hiszen a vitában, perben is végül egy jogász - a bíró - dönt majd, igaz?  


 

Cégvezetők és cégtulajdonosok kérdéseire soron kívül válaszolunk, mert tudjuk, hogy a nehéz időkben mielőbb elkél a gyors és hatékony jogi tanács és segítség, különösen a kis- és középvállalkozások számára.

 

Tartoznak nekem, kérem indítsunk el egy megfelelő behajtási eljárást ügyvéddel!

Hitelező vagyok, nevem/cégem neve, akinek tartoznak:
Címem/cégem címe, akinek tartoznak:
E-mail címem, ahová az ajánlatot kérem:
A (legnagyobb) követelésem összege (ha több is van):
Telefonszámom, ha van még kérdésük:
Mi alapján tartoznak Önnek? (Szerződés, számla, szállítás, egyéb):
Egy vagy több követelést szeretne behajtani? (Ha többet, ennek száma)
Miért irodánkat választotta?
Kérem írja le még az ügyvédeknek segítségül, mit kell tudni és mi fontos Önnek ebben az ügyben:
 
Ha Ön nemcsak behajtani szeretné a kintlévőségeket, hanem megelőzni is, akkor hívja irodánkat (Tel: 06/1/225 3041) és kérjen a DUPLA INFO CD-ből,  melyen dr.Németh Gabriella vezető ügyvédünk egy 2 órás interjút ad egy könyvvizsgálónak, és arról beszélgetnek: mik a tartozások megelőzésének technikái, milyen adatokat kérjük el partnerünktől, hogyan számoljunk kamatot, mire jó a teljesítésigazolás, mi akülönbség csőd és felszámolás között stb. stb. A DUPLA CD ára, melyet a képen lát - ha Ön erről a honlap oldalról érkezik hozzánk - Önnek most bruttó 8.400 Ft. Itt kérje a díjbekérőt: Tel: 06 /1/ 225 3041. ) 
 
Ha Ön látta FB posztunkat is, a behajtási eljárás megrendelésekor feltétlenül kérje kedvezményét is. TUDJA! Hivatkozzon a FB közleményünkre. Kövessen bennünket a közösségi médiában is.
 
Ezen a DUPLA CD-n egy 2 órás tartalmas interjú hallható a követeléskezelésről. 
 

Kedves Honlaplátogató! Sajnálattal tudatjuk, hogy az ügyvédi kamara ránk is vonatkozó, hatályos szabályzatai szerint az ügyvédi honlapokon nem tartható fenn vendégkönyv, ezért ezen a honlapon sajnos egyetlen ajánlást sem olvashat rólunk. Köszönjük ennek tudomásul vételét. (az ügyvédek)

 

 Telefonszámunk munkaidőben: 06 (1) 225 3041 - ezt hívja, ha személyes konzultációhoz kérne időpontot.

 Hogyan küzdjön egy perben? Milyen egy ütős beadvány?

Olvassa végig taktikánkat és érveinket itt... Eszerint járunk majd el mi is, ha a fizetési meghagyás az adós esetleges ellentmondás miatt perré alakulna az Ön ügyében is.

 
"Célunk: hogy segítségünkkel a jog ne csak egy szakzsargontól hemzsegő távoli és idegen szakmai világ legyen azoknak, akikről szól, hanem mindenkinek megmutassuk, hogy a jog a saját életéhez szükséges mindazon szabályok rendszere, amely a támogató ügyvédi munka igénybe vételével segít a megnyugtató és biztonságos magánéleti és üzleti megoldások kialakításában. " (részlet Hitvallásunkból)

Szakértői kompetenciánk

 Több  évtizedes felügyeleti és bizonyított vezetői   tapasztalat (különböző szervezeti vezetői pozíciókban);
 
Kiváló kommunikációs készség személyes, írásbeli vagy prezentációs eseményeken, projektmenedzsment tapasztalattal;
 
Stratégiai szemlélet, hosszú távú építkező attitűd, asszertív kommunikáció.
 
Tudományos igényesség, komplexitás és felsőoktatási tapasztalat, együtt: a rendszerezett tudás élvezetes átadásának képessége.
 
Több mint 8 év szervezeti akadémia működtetésével végrehajtott változásmenedzsment és vállalatirányítási tapasztalat (2015 - 2024: OFFI Akadémia, 140+ munkavállaló, 500+ beszállító, országosan 20+ irodahálózat);
 
Stabil, több évtizedes jogi tudás, ebből adódó erős kockázatkezelési szemlélet.  


A jól teljesítő szervezet:

 "olyan vállalkozás, amely hosszabb idő elteltével is folyamatosan kimagasló eredményeket produkál, az alkalmazottak legnagyobb megelégedése és elkötelezettsége mellett."

(Ken Blanchard: Vezetés magasabb szinten. Eredményesség emberközpontú módszerekkel, HVG könyvek, 2010. 29.old)

 

Bővebben ITT. A szervezeti akadémia*:

 a cég, intézmény fejlődését elősegítő saját szervezetfejlesztési és képzési szisztéma. Külső és belső érintetteknek is nyújthat fejlődési lehetőséget. Célja a szervezetfejlesztés a munkatársak, az ügyfelek és a beszállítók  tudásának frissen tartásával. Saját szervezetre szabva érdemes kialakítani és multifunkcionális szervezeti eszközként hasznosítható a vállalkozás elavulásának megakadályozására. 

 

(*dr. Németh Gabriella  PhD definíciója)


Ez a weboldal a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda szellemi terméke, és a 'drnemethlaw.hu since 1996' logó valamint a 'Jogi Navigátor' elnevezés irodánk védjegyoltalma alatt áll. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és bármilyen egyéb (nyomtatott anyagok, vagy előadások) felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként (másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg változatlan átvétele) 800 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. A jogosulatlan védjegybitorlásért alkalmanként 1500 euró kötbért érvényesítünk. A másolással a védjegybitorlással, bármilyen jogosulatlan átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat, és amelynek költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználóra hárítjuk.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight