|

Főoldal > > Szerzői Jogok a Neten


 Taposóaknák, melyeken minden honlapböngésző lépdel, melyeket ügyvédek helyeznek el a honlapokon... A profi jogi szöveg még pénzt is termel a honlapon (miközben másolják...) Önnek milyen van?

A honlapját gátlástalanul másolók mekkora kötbért fizetnek  Önnek?

 

Csak a behajtható és érvényes honlap kötbérkikötések  nyújtanak valódi jogi segítséget, ugye tudja? 

 

A hírlevelezést be kell jelenteni  a hatósághoz vagy a feliratkozók nem minősülnek ügyfélnek? Önnek mit meséltek erről? És mennyi az adatkezelési bírság?

 

 

 


 
On-line jelen lenni a neten veszélyeket is rejt. Szerzői jogi jogsértések, adatkezelési bejelentés hiánya miatti bírság, honlapmásolás elleni védekezés- ugye indokolt ezekre figyelni? És vajon mi kell egy e-szerződésbe? A jogi nyilatkozatba foglalt kötbér is szerződés?
 
Ügyvédeink szerint:

   Kell egy PROFI ÁSZF, ha honlapot üzemeltet...

 

Eladáshoz, reklámhoz nem elég a marketingtudás, reklámozás előtt az on-line jogokhoz értő jogásszal is beszélni kell(ene). Miről? A szerzői jogokról, ígéretekről, összehasonlító reklámról, jó hírnév sértésekről, védjegybitorlásról, know-how védelméről stb...! 

 

  Az adatkezelési nyilatkozatban és a jogi nyilatkozatban jogvitát is nyerhet a pontos fogalmazással, ne bízza a szomszédra!

 

   A webshop üzemeltetőnek pontosan tudnia kell a 8 napos elállásról és a reklamációk jogi kezeléséről...

 

  Életveszélyes, ha nem tudja: milyen a tilos reklám és milyen az engedélyezett? És azt is tudni kell:

 

Ki felel a honlapért: az üzemeltető cég vagy a szervertulajdonos? A tiltott tartalmakért kin veri el a port a hatóság?

 

   Tudja meg, hogyan védik a fogyasztó jogait a jogszabályok...

 

   Ha Ön tartalomszolgáltató, és nincs elég jogi információja, legyen résen...

 

   Értse meg azt is: hogyan küzdhet a szerző a jogaiért és kárairét, ha ellopják a honlapján írott szellemi alkotásait?

 

A Közérthető Jogi Blogban ezt a cikket olvatsa már?

S.O.S. Szerzői jogi segítség a plagizálók-honlapmásolók-védjegybitorlók ellen. 

 


Kedves Honlaplátogató! Sajnálattal tudatjuk, hogy az ügyvédi kamara ránk is vonatkozó, hatályos szabályzatai szerint az ügyvédi honlapokon nem tartható fenn vendégkönyv, ezért ezen a honlapon sajnos egyetlen ajánlást sem olvashat rólunk. Köszönjük ennek tudomásul vételét. (az ügyvédek)

Ügyvédi irodánk is aktív részese az internet világának. Valamennyi ügyvédünk tudja: milyen nagy értéke van egy jó honlapnak, és mennyire vigyázni kell a vevőszerző netes oldalakra is.

 

Nemcsak a könyvben vagy az újságban írott cikkek, regények, versek szerzőinek jár a védelem, de a honlapon és blogon publikálók részére is létezik hatékony fegyvertár az engedély nélküli  tartalommásolók ellen.

 

Tudta Ön? Lehet rosszul is kötbért kikötni a honlapmásolók ellen. Sőt, egy nem megfelelően megírt fizetési felszólítástól inkább semmit ne reméljen... 

A sikeres kötbérkikötésekről az ügyvédeink által kidolgozott, díjmentes, és kifejezetten cégvezetőknek szóló e-mailtanfolyamunk 9. leckéjében lesz szó. De már az első 8 leckében is rengeteg közérthető és már aznap hasznosítahtó ügyvédi tippet kapsz a céges szerződéseidhez. KLIKK a szerződésíró tanfolyamhoz.  

 

További kérdése van a céges szerződéses kötbérkikötésekről  és az ÁSZF-ről? Mutatunk még több infót, ezekről a  témákról:

 

  Hogyan köthetek ki sok kötbért a honlapmásolók ellen?

  Mire jó az ÁSZF?

  Tényeg véd? Erősíteném a honlapomat, hogyan tehetem?  OK, jöjjön velünk ide az ÁSZF információkért.

 

 

Segíthet egy ügyvéd, aki az on-line  szerzői és kártérítési jogi vitákra is specializálódott:

1) Az ügyvéd megírja Ön helyett az érvényes kötbérkikötést is tartalmazó ÁSZF-et és Jogi nyilatkozatot;

2) Az ügyvéd behajtja a jogellenes honlapmásoló tolvajon a büntetést, alkalmazza a közjegyzői ténytanúsítást is;

 

3)  Az ügyvéd bejelenti a feliratkozók és a hírlevél olvasók, csali letöltők adatkezelését a hatáskörrel rendelkező hatósághoz;

Az adatkezelésről nem sokat tudok, tovább olvasnék erről. Mit és mikor kell bejelentenem? Kaphatok-e bírságot? Ügyfél-e a hírlevél olvasóm? ITT olvasson tovább.

 

4) Az ügyvéd segít a feliratkozás és a letöltési feltételek jogi megerősítésében;

 

5) Az ügyvéd megfelelő szerződést irat alá beszállítóival, partnereivel, hogy jogai védve legyenek;

 

6) Az ügyvéd belső szabályzatokat is készít a dolgozók, együttműködő munkatársak részére a netes és online eszközök használatához stb.

 

Vezető ügyvédünk cikket írt arról a cégvezetőknek, hogyan hajtsák be még  gyorsabban és hatásosabban a kötbért, ha másolják a honlapot? (Az újságcikk mellett az ügyvédnő Közérthető Jogi Blogjában is olvashat erről, akár most rögtön. ITT. )

 

Kérek több infót! Mire jó az ÁSZF? Tényeg véd? Erősíteném a honlapomat, hogyan tehetem? Mire jó a kötbér, és hogyan kell behajtani és kikötni?

 

Jöjjön velünk ide az ÁSZF információkért.


 "Azért dolgozunk nap mint nap, hogy  a jogszabályok közérthető, gyakorlatias és igényes alkalmazását segítsük és terjesszük minden hozzánk forduló személy, gazdasági társaság vagy egyéb szervezet számára."


FIGYELEM!

A honlap tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!FIGYELEM!  

A honlap tartalma már lehet, hogy nem aktuális.

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek praxisa szünetel. FIGYELEM!

Ezen honlapról jelenleg nem fogadunk új megbízásokat vagy megkereséseket, mert az alapító ügyvédek ügyvédi tevékenysége szünetel.

 

Köszönjük megértését!


Ez a weboldal a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda szellemi terméke, és a 'drnemethlaw.hu since 1996' logó valamint a 'Jogi Navigátor' elnevezés irodánk védjegyoltalma alatt áll. A weboldal tartalmak másolása, változatlan vagy nagymértékben azonos tartalmú szöveges és képi átvétele és bármilyen egyéb (nyomtatott anyagok, vagy előadások) felhasználása hozzájárulásunk nélkül tilos vagy díjköteles. Amennyiben tematikus oldalaink tartalmát harmadik személyek honlapján bizonyíthatóan azonos vagy hasonló formában észleljük, másolt oldalanként (másolt oldalnak minősül az adott oldalról legalább egy bekezdésnyi szöveg változatlan átvétele) 800 Euro összegű kötbért számlázunk a jogtalan felhasználónak. A jogosulatlan védjegybitorlásért alkalmanként 1500 euró kötbért érvényesítünk. A másolással a védjegybitorlással, bármilyen jogosulatlan átvétellel a felhasználó kifejezetten elfogadja ezen kötbér megállapodást. - (C) 2010. - www. drnemethLAW.hu Tájékoztatjuk az érdeklődőket, hogy bizonyításhoz közjegyzői internetes tartalomtanúsítást alkalmazunk, amely közokirat, és amelynek költségét a kötbérrel együtt a jogtalan felhasználóra hárítjuk.

A honlapon elérhető tartalom nem minősül konkrét jogi tanácsadásnak, ajánlattételnek vagy erre történő felhívásnak. Célja, hogy az érdeklődő maga tájékozódjon a dr.Németh Gabriella Ügyvédi Iroda létezéséről, fő tevékenységeiről és szakterületeiről. A honlap a Magyar Ügyvédi Kamara Elnökségének "Az ügyvédi honlap tartalmáról" szóló 2/2001 (IX.3.) számú állásfoglalásának figyelembe vételével is készült.

Készítette: On-Team Kft. Szoftver: SurfaceLight